Ugrás a fő tartalomra



LényegLátás...

Megismerni saját magunkat minden körülmények közt, a legnehezebb feladat. A lényegLátás ösvényére lépve szívünk mélyén érezzük nem könnyű feladat...az önmegismerés egy olyan lelki folyamat, mely önmagunkra irányul őseink lélegzetvételével, hogy általa megismerjük személyiségünk tulajdonságait, képességeit, szándékait, érzelmeinket, gondolatainkat, és mindezek közös működését. 
Hamvas Béla sorai tisztán tükrözik azt a folyamatot mely részeként találkozunk a bennünk lévő" hozott anyaggal"

"Igazi életünknek bennünk levő ősképe mindannyiunkban egyforma. Ez az, amit az ember komolyan vesz és őriz, amit akar és ápol, és amit szeret, és amiből szeretne nem engedni. Az ember azzal a bizalommal születik meg, hogy itt otthon lesz és magával hozott életét kedvére élheti. Ehelyett valószínűleg életének első öt percében észreveszi, hogy nemcsak hogy nem élheti. Mintha a világ egész ereje arra összpontosulna, hogy a benne lévő életet kikezdje és aláássa, destruálja és megfojtsa, elnyomja és összetörje."


       Testi lelki folyamataink mozgatója a " megismerés" mert benne a megváltás. Ahogy magadban felismered sötét részeid, máris tagadod, hogy te magadban forgatod mindazt,ami embertársaidban is megvan, ezért sokszor elfojtások alakulnak ki a tagadásból...idők során testi formát ölt, fájdalmakat, betegségeket hoz maga után. Az  ÉLET áramlása elakad, és" a természet erői már nem ismerik fel Benned az Istent" 
Nem a lelki állapotok vezetnek a betegséghez, hanem az elutasítás amivel olykor nehéz szembenézned. Ne vádold magad, csak elvéteted a lépést!
 A harag olykor emészti a gyomrot, a keserűség az epét, a torokszorító szavak elakadnak, és a fájdalomtól meghasad a szív, mindaz amit átélsz része a megismerésnek. Hogy mit tegyél mikor felismerted?

Számomra a gyógyteák voltak az első Segítők. Aztán Szabó Gyuri bácsitól megtanultam a gyógynövényeket társítani hatóanyaguk szerint. 
Itt olvashatsz róla:  http://gyorgytea.hu/hirek/gyuri-bacsi-hivatalos-honlapja-a-www-gyorgytea-hu
Elvégeztem a Fitóterápia képzését melyet minden nap alkalmazok, és javaslok mindenkinek.
A gyógynövények erejével finom hangolás történik a szervezetben, és felébrednek a támogató Életerők.

        Az őszinte szembenézés önmagaddal irányt mutathat olyan technikák felkeresésében, ahol oldhatod a felhalmozott sérelmeket melyek gátat szabnak az életerő áramlásának. Ilyen technika többek közt az Eft oldás, a  lelki akupunktúra. Segíthet abban, hogy megtapasztald van más lehetőség megismerni önmagadat, akkor is, ha most éppen nehezen hiszed el. Tedd fel magadnak a kérdést: „mi más lehetséges? mik a lehetőségek, amiket nem vettem még észre?”
Ez a két kérdés szó szerint megváltoztatja az életed, mert valahol mindig is tudtad, hogy más is lehetséges kell legyen, de mivel mindenki átlagosnak állított be, megállítottad Magad, hogy tudd, amit tudsz, és megkíséreltél beilleszkedni ebbe a képbe, ami sosem működött számodra.
Te is tudod sosem késő! Végtelen "segítség" érhető el, tedd fel magadnak ezeket a kérdéseket, és hozzáférsz a lehetőségekhez. Ez megengedi Neked, hogy olyan eszközt találj a megoldáshoz ami működik számodra. Ha ezt hajlandó vagy elismerni, nem kell többé menekülnöd. 
Szeretettel: Barti Ildikó

"Életét az ember kapja. Létének helyét az életben minden befolyástól mentesen magának kell megválasztania, és maga is választja meg aszerint, hogy önmagát mire tartja méltónak. "
Hamvas Béla




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

"Kezdetben apró dolgokért mondtam köszönetet.Aztán minél hálásabb lettem,annál nagyobb lett a jutalmam.Hát persze,hiszen minden,amire az ember összpontosít,növekedésnek indul.Ha a jóra koncentrálsz az életedben,azzal még több jót teremtesz.A hála a nagy szorzó."