Ugrás a fő tartalomra




Milyen egészségügyi hatással van a szervezetre az almában található pektin?


Az almapektin egy vízoldékony rost, amely folyadékkal keverve gélszerű anyagot képez. Többek között az alma héjából állítható elő. A háziasszonyok első sorban lekvárok befőzésénél keresik, mert kiváló természetes zselésítő anyag.
Káros hatása nem ismert, azt viszont már jó pár kutatás bizonyította, hogy méregtelenítő hatású, pozitív hatással van a bélrendszerre, az allergia egyes fajtáira, csökkenti a koleszterinszintet és az étvágyat.
A tiszta pektin íztelen, szagtalan, amely vízzel keverve kocsonyaszerű, sűrű anyagot képez. Az élelmiszeriparban E440 néven ismert, amelyet széles körben használnak fel gyümölcszselék és lekvárok készítésénél.
A közönséges pektin gyártás alapanyagai közé főként a citrusfélék és az alma sorolható. A legtöbb pektint a zöld éretlen alma tartalmazza. Annak is leginkább a héj alatti és a magházat körülvevő része.Az almapektin elsősorban az emésztést képes befolyásolni , továbbá számos gyógykészítményben is felhasználják, elsősorban hasmenés elleni termékekben.
Milyen egészségügyi hatással van a szervezetre az almában található pektin?
- Fogyasztása csökkenti a vér koleszterinszintjét és a vér vércukorszintjét.
- Segíti az emésztést, valamint a tápanyagok maximális felszívódását, a belekben minden ártalmas anyagot megköt, ballasztanyagként működik.
- Optimalizálja a széklet állagát, egyaránt kiváló hasmenés vagy székrekedés esetén.
- Elősegíti továbbá a nehézfémek távozását szervezetünkből, anti-allergén hatású, illetve jó hatással van a vérnyomásra, emésztésünkre is.
- Az almapektin egyik nagyon fontos fiziológiai hatása,hogy megváltozik a gyomor- és bélrendszer tartalmának viszkozitása.
- Kutatások támasztják alá, hogy az almapektin fogyasztása csökkenti a bélrák kialakulásának kockázatát.
Figyelem!
A citrusfélékből készült pektin termékeket kerüljék a citrusfélékre érzékenyek. Továbbá a terhesség és szoptatás alatt nem javasolt a pektin termékek fogyasztása.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

"Kezdetben apró dolgokért mondtam köszönetet.Aztán minél hálásabb lettem,annál nagyobb lett a jutalmam.Hát persze,hiszen minden,amire az ember összpontosít,növekedésnek indul.Ha a jóra koncentrálsz az életedben,azzal még több jót teremtesz.A hála a nagy szorzó."