Ugrás a fő tartalomra

Mit tud tenni az ananász egészségünk érdekében?

- Az ananásznak fontos szerepe van a zsírégetésben (kiváló kiegészítője bármilyen fogyókúrás étrendnek.)
- Csökkenti az édesség iránti vágyat, miközben száz grammja mindössze 57 kalóriát tartalmaz
- Emésztésgyorsító hatása van, de akár a hasmenéses betegségek ellen is használhatjuk.
- Segít a szervezet sav-bázis egyensúlyának megtartásában
- Fogyasztását ajánlják a bélrendszer zavarainak megszüntetésére, tüdőgyulladás, meghűlés és vérszegénység esetén is.
- Az ananász levelének gyulladáscsökkentő hatása van. Itthon levágjuk és eldobjuk a leveleket, de Dél-Amerikában és a Fülöp szigeteken sebgyógyításhoz, gyulladások és ödémák kezelésére használják.
- Magas pantoténsav tartalma miatt fontos szerepet játszik a stressz csökkentésében, niacin tartalma által pedig emlékezeti zavarok esetében lehet segítségünkre.
- Tartalmaz: C-Vitamint, káliumot, folsavat, cukrot, gyümölcssavat, rostanyagot, niacint, vitaminokat és jelentős mennyiségű folsavat. Tartalmaz még egy bromelain nevű enzimet, mely a fehérje emésztésében nyújt hathatós segítséget és fontos szerepet játszik a zsír elégetésében is.
Ha tehetjük ne fogyasszunk konzerv ananászt mivel ennek nincs akkora hatása mint a frissnek, mert hiányzik belőle a bromelain enzim, a hozzáadott cukor pedig erjedést okoz.
A friss érett ananász sárga színű és kellemes illatú, ez a legjobb választás, amit nyersen, vagy lé formájában fogyaszthatunk. De jó választás az ananászt tartalmazó enzim kapszulla is mert ebben igen jelentős a bromelain tartalom és jó hatást gyakorol az emésztőrendszerre.
Ha az ananász darabokat megsózzuk és rászórunk egy kis chilit, akkor a felfújódás és a hasmenés ellen is alkalmazható.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

"Kezdetben apró dolgokért mondtam köszönetet.Aztán minél hálásabb lettem,annál nagyobb lett a jutalmam.Hát persze,hiszen minden,amire az ember összpontosít,növekedésnek indul.Ha a jóra koncentrálsz az életedben,azzal még több jót teremtesz.A hála a nagy szorzó."