Ugrás a fő tartalomra

Hogyan gyógyítanak a klorofillban gazdag növények ?


A harmonikus és egészséges élet alappillére a folyékony napenergiaként emlegetett klorofill. Ősidők óta csodálatos gyógyítóként tartják számon; jelentős mennyiségű oxigént hordoz magában, mely nélkülözhetetlen az aerob baktériumok támogatásához és természetesen az élethez.
A klorofill fő forrásai a zöld levelű növények és zöldségek, csírák és füvek. Hatása bizonyítottan pozitív a rák számos fajtája ellen, és az érelmeszesedés gyógyítása szempontjából is kimagasló eredményeket mutat.
A klorofill hatásai
- vasat juttat a szervezetbe;
- hozzájárul a máj tisztulásához;
- javítja a vérképet;
- enyhíti a vérszegénységet, és hozzájárul a májgyulladás gyógyulásához;
- gyorsítja a sebek hegedését;
- tisztítja és erősíti a fogínyt;
- javítja a látást;
- enyhíti a torokgyulladást;
- nyugtatja a fekélyes szöveteket;
- javítja a lábak vérkeringését;
- enyhíti a visszeresség okozta panaszokat;
- lúgosabbá teszi a szervezetet.
A növények élete a napfénytől függ, a mi életünk pedig a növényektől. Nagyon fontos, hogy ételeink legnagyobb hányadát zöld levelek, füvek és zöldségek alkossák.
Hogyha idegenkedsz ezektől a jótékony ételektől, és úgy érzed, képtelen lennél kecske módra legelészni, készíts belőlük gusztusos turmixokat. Egy kevéske gyümölccsel – például almával, banánnal vagy bogyós termésekkel – enyhén megédesítheted energiaitalodat.
Ne feledd, minden a fejben dől el! Hogyha tudatosítod magadban friss turmixod és zöld leveles ételeid fontosságát, jótékony hatását, máris szívesebben fogyasztod el őket a nap bármely órájában.
Nagy klorofill- és ásványianyag-tartalmuk miatt a zöld levelű növények a földön föllelhető legjobb lúgosító élelmiszerek.
Bátran kísérletezz az új alapanyagokkal, ízekkel! Zöldségeidet fogyaszthatod nyersen salátaként, krémesítve, párolva és grillezve. Salátádat kívánatossá varázsolhatod egy csipet csírával, apró spenótlevélkékkel, brokkolirózsákkal.
A legegészségesebb zöld ételek
Brokkoli
Rákellenes, antioxidáns, béltisztító, vírusölő, serkenti a májműködést, kitűnő rostforrás. Gazdag kalciumban, magnéziumban, foszforban, béta-karotinban, folsavban és C-vitaminban.
Káposzta
Segít székrekedés esetén és a mérgek eltávolításában, csökkenti a vér koleszterinszintjét, reaktiválja a jótékony hatású bélbaktériumokat. Tápanyagai a kalcium, magnézium, foszfor, C-vitamin, béta-karotin, pektin.
Spenót
Rákellenes, vérnyomás-szabályozó, erősíti az immunrendszert, segít a csontok egészségének megőrzésében. Forrása a béta-karotinnak, foszfornak, káliumnak, B6-vitaminnak, vasnak, magnéziumnak, kalciumnak.
Csalán
Vízhajtó, méregtelenítő, gyulladáscsökkentő. Gazdag káliumban, vasban, C-vitaminban, béta-karotinban.
Spárga
Serkenti a veseműködést, enyhe hashajtó, antibakteriális. Tápanyagai a foszfor, kálium, folsav, béta-karotin, C-vitamin, K-vitamin.
Spirulina alga
Ideális fehérjeforrás, gátolja az öregedést, védi a veséket a gyógyszerek bomlási termékeitől, tumorellenes. Foszforban, káliumban, nátriumban, B3-vitaminban gazdag.
Búzafűlé
70 százalékban klorofillt tartalmaz, 92 ásványi anyag is fellelhető benne, továbbá beta-karotin, B-, C-, E-, H- és K-vitamin, 19 hasznos aminosav és további hasznos enzimek.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

"Kezdetben apró dolgokért mondtam köszönetet.Aztán minél hálásabb lettem,annál nagyobb lett a jutalmam.Hát persze,hiszen minden,amire az ember összpontosít,növekedésnek indul.Ha a jóra koncentrálsz az életedben,azzal még több jót teremtesz.A hála a nagy szorzó."