Ugrás a fő tartalomra


Tegyük táplálóbbá salátáinkat pitypanglevéllel


Tudományos bizonyiték van most már birtokunkban arra, hogy ebbe a kis növénybe nagyon sok gyógyerő szorult. A pitypanglevél egyben ízletes szuper étel saláták és levesek adalékaként. Lényeges vitaminokat és számos növényi alapú ásványi anyagot, főleg káliumot tartalmaz.
A pitypang levél fogyasztása egyáltalán nem elterjedt, pedig ez az energikus növény igen hatékony.
A pitypanglevél gyógyhatásai:
- Az egyik legjobb forrása a kalciumnak és a vasnak, gazdag A- és C-vitaminban, amely segít lekötni a vasat a szervezetben.
- Tisztítja a májat, és fontos fehérjeforrás is.
- A pitypang levél fogyasztása csökkenti a rák és az agyvérzés kockázatát.
- Gyulladáscsökkentőként is alkalmazható és segíti a szív, a szem és a tüdő egészséges működését.
- A növény serkenti az epe áramlását a májból az epehólyagba, igy a pitypang a máj tisztításában is fő szerepet játszik.
- Segít lebontani a zsírt és egyben hatékony vízhajtó hatású is.
- A tudományos közösségek mostanában nagyon intenziven tanulmányozzák a pitypang rák ellenes hatását is.
- A tanulmányok biztatóak, úgy túnik a pitypang visszaszoritja a rákos sejtek növekedését és azok invazív viselkedését számos ráktípusban.
A tudósok már “jóváhagyták” a gyermekláncfű kivonat hatékony oxidatív stressz gátló hatását.
A University of Annunzio Chieti-Pasaca egyetem kutatói Olaszországban kurkuma, pitypang, rozmaring és articsóka kivonatait tanulmányozták egy 2010-ben megjelent tanulmányban.
A kutatók kideritették hogy ezek a gyógynövények pozitív hatással vannak a májra és az epehólyagra, valamint össze akarták hasonlitani rák ellenes, anti-proliferációs , antioxidáns (szabadgyök elleni tevékenység) és más egyéb szervezetet védő hatásaikat is. Míg a kurkuma volt a legnagyobb antioxidáns hatású, a pitypang rendelkezett ezekkel a tulajdonságokkal is.
A tudósok megerősítették, hogy ezek a gyógynövények és gyógyító készítmények hasznosak a modern orvoslásban is.
Egy 2011-ben végzett vizsgálatban a pitypang, gyökér kivonat klinikailag bizonyítottan apoptózist idézett elő humán gyógyszer-rezisztens melanoma sejtekben, mérgezés vagy egészséges sejteket kárositó hatások nélkül.
Tesztek ismét bebizonyították, hogy a pitypang gyökér kivonat “új” és nem mérgező terápia még a gyógyszer-rezisztens rák formái ellen is.


https://www.facebook.com/nepgyogyaszat/

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

"Kezdetben apró dolgokért mondtam köszönetet.Aztán minél hálásabb lettem,annál nagyobb lett a jutalmam.Hát persze,hiszen minden,amire az ember összpontosít,növekedésnek indul.Ha a jóra koncentrálsz az életedben,azzal még több jót teremtesz.A hála a nagy szorzó."