Ugrás a fő tartalomra
Az élelmiszer allergia és érzékenység (intolerancia) között a legfontosabb különbség, hogy míg az első esetben az elfogyasztott étel egyik összetevőjével szemben (általában fehérje) az immunrendszer kóros reakcióval reagál, addig az utóbbinál nincs a háttérben ilyen folyamat. Érzékenységnél és allergiánál a tünetek gyakran nagyon hasonlóak ( hasmenés, puffadás, stb.), allergiánál azonban súlyos esetben életet veszélyeztető tünetek (sokk) is jelentkezhetnek.
(Kép forrása: rootofhealth.com)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

"Kezdetben apró dolgokért mondtam köszönetet.Aztán minél hálásabb lettem,annál nagyobb lett a jutalmam.Hát persze,hiszen minden,amire az ember összpontosít,növekedésnek indul.Ha a jóra koncentrálsz az életedben,azzal még több jót teremtesz.A hála a nagy szorzó."