Ugrás a fő tartalomra
Narancsos-mentás bodzalimonádé
Hozzávalók:
- 1 db 5 literes üveg
- 10-15 szál frissen szedett bodza
- 1-2 narancs
- pár szál menta levelei
- Datolyaszirup vagy méz vagy más édesítő (pl: gyümölcscukor, barnacukor, stb.) el is hagyható
- 3 dl meleg víz (nem forró)
- 4 l víz (ha melegebb italt szeretnénk, a víz is lehet melegebb, de ne forró, hideg ital esetén pedig normál víz)esetleg jégkocka
Elkészítés:
Fogunk egy 5 literes dunsztos üveget. A leszedett bodzafejeket átnézzük, nincs-e apró kis bogárka megbújva a virágzat között. A virágokat az üveg aljára fektetjük. A narancsokat jó alaposan megmossuk és felkarikázzuk, majd a bodzavirágok tetejére helyezzük. Ha édesszájú társaságnak készítjük, akkor 2-3 evőkanál datolyaszirupot vagy mézet (vagy más édesítőt) csurgatunk a narancsokra, de ez el is maradhat. Végül néhány szál mentának leszedjük a leveleit, megmossuk, és ezt is az üvegbe tesszük.
Jöhet a nem forró, de valamennyire meleg víz, ami segít az ízek gyors "összeérésében". Ráöntjük. Fakanállal gyengéden átkeverjük, vagy meglötyögtetjük az üveg tartalmát. Végül további (hideg vagy meleg) vizet öntünk rá. Kistányérral, vagy konyharuhával letakarjuk az üveg tetejét mindig, amikor épp nem fogyasztunk belőle.
Frissen szűrjük kancsóba vagy poharakba.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

"Kezdetben apró dolgokért mondtam köszönetet.Aztán minél hálásabb lettem,annál nagyobb lett a jutalmam.Hát persze,hiszen minden,amire az ember összpontosít,növekedésnek indul.Ha a jóra koncentrálsz az életedben,azzal még több jót teremtesz.A hála a nagy szorzó."