Ugrás a fő tartalomra

Ne várd a jó tündért, hogy egy varázspálca segítségével megoldja a problémád. Légy önmagad segítője! Élethelyzeteid feladata, azért van, hogy éld meg azt aki vagy.
Könnyű ezt kijelenteni, de mikor a fájdalom, a csalódás, és végső esetbe a betegség alakult már ki, nagyon nehéz. Fontos tudnod minél tovább vagy benne egy konfliktusban, annál keményebb a megoldás utáni szakasz, lelkiekben, és a szervezet harmóniájának a helyreállítása is sokkal hosszabb időt vesz igénybe!Fontos lenne ezért minél rövidebb ideig "tartózkodni" a diszharmóniában.
Az EFT-t (érzelmi felszabadítás technikát) azonnal tudjuk használni a konfliktus aktív szakaszában, hogy mihamarabb megoldjuk a konfliktust.
Nem kell együtt élni a problémákkal, mindig van lehetőség változtatni egy helyzeten, megoldani, kilépni belőle vagy más szemszögből, meglátásból nézni. Az életünket mi irányítjuk, ha valóban a kezünkbe vesszük az irányítást.
"Mindannyiunknál adott egy gondolkodási folyamat: az emle, a szív, az érzelmeink és a tetteink. Sokan vágyunk rá, hogy megtegyünk valamit, meg akarunk tenni valamit, mégsem tesszük meg. Néha megteszünk valamit, mert akkor meg akarjuk tenni, ám később belegondolunk és nagyon ki vagyunk borulva, mert nem is ezt akartuk tenni, megbánjuk, mert nem gondoltuk át eléggé, mielőtt cselekedtünk. Néha teszünk dolgokat, még ha nem is szándékosan és utána rosszul érezzük magunkat. Láthatjuk tehát, hogy a betegség a következetesség hiányából fakad, nincs összhangban amit gondolunk, amit érzünk és amit cselekszünk.
Ha azért teszek meg valamit, hogy a kedvében járjak valakinek, nos ha ez csak egyszer fordul elő, akkor rendben van, de ha folyamatosan és ismétlődöen ezt teszed, eljön az a pillanat amikor meghasonulsz önmagaddal (elveszted a kapcsolatot saját magaddal). A betegség pedig valahol ennek az összhangnak a hiányából fakad."
Szeretettel:
Barti Ildikó
Eft terapeuta
Tel +3630/ 95 00 336

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

"Kezdetben apró dolgokért mondtam köszönetet.Aztán minél hálásabb lettem,annál nagyobb lett a jutalmam.Hát persze,hiszen minden,amire az ember összpontosít,növekedésnek indul.Ha a jóra koncentrálsz az életedben,azzal még több jót teremtesz.A hála a nagy szorzó."