Ugrás a fő tartalomra
A levendula illatos virága nem csak a molyok ellen használható, a levendulatea nyugtató és emésztést javító hatású. Oldja, csillapítja a feszült, ideges szervezetet, enyhíti a gyomor- és bélpanaszokat, fokozza az epeműködést. De a levendula nemcsak az álmatlanság elűzésére és nyugtató fürdők készítésére alkalmas, hanem a konyhában is megállja a helyét. A levendula kedvelt fűszer a mediterrán országokban, különösen Dél- Franciaországban, ahol nemcsak a süteményeket ízesítik levendulamézzel, levendulás cukorral, de a csirke-, nyúl- vagy sertésraguba is gyakran kerül a gyógynövényből.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

"Kezdetben apró dolgokért mondtam köszönetet.Aztán minél hálásabb lettem,annál nagyobb lett a jutalmam.Hát persze,hiszen minden,amire az ember összpontosít,növekedésnek indul.Ha a jóra koncentrálsz az életedben,azzal még több jót teremtesz.A hála a nagy szorzó."