Ugrás a fő tartalomra

A szülés, mint lelki folyamat

Az édesanya és gyermeke közti kapcsolat nem a szülés után kezd kialakulni, hanem már ezt megelőzően, az áldott állapot idején. Kedves vendégem már az első baba tervezésénél kért segítséget, a Csoda nem sokat váratott magára, megérkezett :-) Most a második baba érkezése alatt is rendszeresen felkeres, relaxáló lábápolást, és Éft kezeléseket vesz igénybe.
"Sokáig ismert volt az a tény, hogy a várandósság, és a szülés során az anyai test megfelelő működése mellett a lelki tényezők mennyire meghatározók. A lelki ráhangolódást a felkészülési időben különböző rítusokkal segítették elő. Majd ezek a szokások, hagyományok a kuruzslás címszóval kikerültek a felkészítés folyamatából, és a helyét átvette a csak tudományos orvosi terhesgondozás. Igen ám, de az emberi természet, a lélek nem alkalmazkodott ehhez. A felkészülésben, a lelki vívódásokkal való megküzdésben, a kismamák magukra maradtak. Így volt ez az elmúlt időkig. Nagy árat fizettek ezért az anyák. Sokszor egyedül, sötét gondolatokkal, önvádakkal tele kellett megküzdeniük életük egy nagyszerű, de mégis nehéz időszakával."
Megállapíthatjuk, hogy a várandósság és a szülés során a test végzi a látható folyamatokat, de a lélek végzi a nagyobb munkát.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

"Kezdetben apró dolgokért mondtam köszönetet.Aztán minél hálásabb lettem,annál nagyobb lett a jutalmam.Hát persze,hiszen minden,amire az ember összpontosít,növekedésnek indul.Ha a jóra koncentrálsz az életedben,azzal még több jót teremtesz.A hála a nagy szorzó."