Ugrás a fő tartalomra
Ismered ? Gyomorégés, reflux

A gyomorégést nem minden esetbe a túl sok sav okozhatja, ugyanaz a tünet előfordulhat, ha túl kevés sav. A rosszul záródó gyomorszáj, ami pedig már többnyire a gyomorfunkció károsodását jelzi. Kedves vendégeim korábban számtalan savlekötő készítményt kipróbáltak. De a panaszok nem enyhültek 🤔 Érdemes tájékozódni!
Az igaz, hogy az érzést az okozza, hogy a sav visszafele áramlik a gyomorból, mert mondjuk gyenge a záróizom, de ez nem azonos a túlzott gyomorsavval.A gyomorsav elnyomása, lekötése csak rontani fog a helyzeten, ugyanis a gyomorsav rossz irányba áramlását százszor inkább összefügghet a rossz gyomorfunkcióval és a gyomorsav kevés mennyiségével.
Kiáramlik a gyomorsav minden irányban és nem csak felfele okoz panaszt, hanem a vékonybél felé áramolva bizony IBS-t is okozhat (irritábilis bél szindróma - elméletileg "gyógyíthatatlan", gyakorlatilag helyre kéne állítani a helyes gyomorfunkciót, ami lássuk be, a mai táplálkozási szokások, a minősíthetetlen ételek fogyasztása és a kezeletlen stressz miatt eléggé lehetetlen küldetés, főleg ha nem is ezeket a valódi problémákat célozzák az álmegoldások. Mint például a SAVLEKÖTŐK.
Azért sem logikus a gyomorégést a túl sok gyomorsavra fogni és ezeket szedetni az emberekkel, mert vizsgált TÉNY, hogy ahogy telik az idő,(öregszünk) egyre csökken a savtermelésünk és mégis egyre nő a gyomorégésre panaszkodók száma.
Hogy is van ez akkor? A válasz: a gyomorsavképzést és a gyomorfunkciót erősíteni kell gyomorégés esetén, nem pedig gyengíteni!!☝️Jó minőségű sóval, himalája elég jó vagy a parajdi, gyomorkeserű cseppekkel, keserű gyógyvizekkel, fermentált zöldségekkel, fokhagymával, borsmenta teával.Fontos észbe tartani, a savlekötő D vitaminhiányt is okozhat, ráadásul a kevés gyomorsav nem pusztít el bizonyos veszélyes kórokozókat. Gyenge gyomor esetében néhány gyógyszer sem szívódik fel, többek közt a a szintetikus pajzsmirigyhormonok sem... sokszor nem a gyógyszerdózist kellene növelni, hanem gyomorsav termelést és a gyomorfunkciót erősíteni!



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

"Kezdetben apró dolgokért mondtam köszönetet.Aztán minél hálásabb lettem,annál nagyobb lett a jutalmam.Hát persze,hiszen minden,amire az ember összpontosít,növekedésnek indul.Ha a jóra koncentrálsz az életedben,azzal még több jót teremtesz.A hála a nagy szorzó."