Ugrás a fő tartalomra
Életút vagy önismeret ?
Az önelfogadáshoz gyakran hosszú út vezet, sokáig tarthat, amíg megszabadulunk a problémáinktól. Ahogy mondani szokták: aminek ellenállunk, azt fenntartjuk. Gyakran éppen akkor történik a legdrámaibb változás, amikor elfogadjuk magunkat olyannak, amilyenek valójában vagyunk.”
(Részlet: A kopogtató módszer c. könyv)
Az ősi kínai gyógymód, az akupunktúra szerint a meridiánok azok a energiacsatornák, amelyeken keresztül a szervekhez és szervrendszerekhez áramlik a csi, azaz az életenergia. A test mindkét oldalán lefelé és felfelé futó meridiánok összefüggésbe hozhatók a különféle szervekkel, például a gyomorral, az epehólyaggal vagy a vesével. Mindegyik meridiánnak van egy úgynevezett "végpontja", amelyen keresztül hozzáférés nyílik az energiacsatornákhoz. Ezek a meridiánpontok stimulálhatók akupunktúrás tűk segítségével vagy egyszerű érintéssel (akupresszúra), a meridiánok energiaáramlásának kiegyensúlyozására, illetve az energiablokkok feloldása érdekében.
Mivel a pszichés, lelki eredetű problémák fizikai szinten is megjelennek előbb vagy utóbb, ezért a megfelelő szervhez tartozó meridiánpont kopogtatásával, stimulálásával a problémához tartozó energiablokk feloldható.

Szeretettel:
Barti Ildikó
Eft terapeuta

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

"Kezdetben apró dolgokért mondtam köszönetet.Aztán minél hálásabb lettem,annál nagyobb lett a jutalmam.Hát persze,hiszen minden,amire az ember összpontosít,növekedésnek indul.Ha a jóra koncentrálsz az életedben,azzal még több jót teremtesz.A hála a nagy szorzó."