Ugrás a fő tartalomra


Hogyan tudod meghaladni korlátaidat?

Minden érzés részed, és részed van benne addig amíg megérted, te nem az érzéssel vagy azonos, hanem azzal aki megfigyeli mindazt. Terápiák alkalmával sokszor elhangzik ez a mondat. Leggyakrabban elhangzó "válasz" erre, "ez nem lesz könnyű"....természetesen igaz, sok időt, és még több figyelmet igényel, mint az önsajnálat.

A depresszióról azt tartják, hogy kialakulása a múltban gyökerezik. Szoros összefüggést mutat a dühvel és a tehetetlenséggel. Számtalan oka lehet annak, hogy valaki depressziós lesz.Gyakorta megtörténik, hogy a depresszió tehetetlenség-érzése mögött elfojtott, meg nem élhető harag, düh húzódik. Sokszor a "nem lehetek dühös"-program fut a háttérben, amely évek alatt depressziós állapotok kialakulásaihoz vezethet. A harag és az életerő szorosan együtt jár.És valóba igaz, az tud békére, boldogságra lelni, aki a jelenben él. És ahhoz, hogy ezt megtehesd, néha nem elég, ha erről tudatos döntést hozni, gyakorolni kell, kitartóan minden nap. Mert szükség az érzelmekkel való munka, hogy meghaladd a saját korlátaidat.

Szeretettel:
Barti Ildikó
Eft terapeuta

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

"Kezdetben apró dolgokért mondtam köszönetet.Aztán minél hálásabb lettem,annál nagyobb lett a jutalmam.Hát persze,hiszen minden,amire az ember összpontosít,növekedésnek indul.Ha a jóra koncentrálsz az életedben,azzal még több jót teremtesz.A hála a nagy szorzó."