Ugrás a fő tartalomra

Visszavonhatatlanul itt az ősz ezernyi színével, és itt az idő szervezetünket felkészíteni a téli időszakra. Hiszen szervezetünk védekezése akkor lesz a leghatékonyabb, ha a méreganyagoktól az elsavasodástól megtisztítjuk, mert e terheltségek hatására a szervezet kompenzációval védekezik, és a méreganyagok semlegesítésére vizet tart vissza a sejt közötti állományban. Ennek a folyamatnak köszönhető az elhízás, a narancsbőr, az ödémás elváltozások, az izületi problémák, alvászavar stb.
Az őszi méregtelenítés, immunerösítés, szervezetünk harmonizálása még hatékonyabb relaxáló lábkezelés segítségével, hiszen a talp masszázs javítja a szervek vérellátását, serkenti a nyirok keringést, fájdalomcsillapító, regeneráló hatású, harmonizálja a szervezetet.
Testünknek lelkünknek jót tesz az odafigyelés, a törődés:
Bőrünk "fellélegzik": szaunával,
Vesénket támogatjuk: sok folyadékkal, gyógyteákkal,
Májunkat " megpihentetjük": mérsékelt táplálék bevitellel, böjtkúrákkal, A beleket: sok rosttal,
A tüdőt: pedig testmozgással és jógával takaríthatjuk ki.
☝️Az őszi salaktalanítással felkészülünk a vitaminhiányos, D-vitaminban szegény, barátságtalan, ködös és hideg napokra. A tisztító kúrát végezhetjük gyógynövények segítségével. Mindenféle tisztító kúra (léböjt, diéta) alatt ajánlatos gyógyteákat inni folyadék bevitel céljából. A legjobb vértisztító gyógynövények a dió, csalán, bodza, gyermekláncfű, katángkóró, a szeder levél és az útifű. A vízhajtó növények is tisztítják a vért, például a nyírfalevél, a hársfa és a zsurló. Szintén ihatják erre a célra a réti legyezőfű vagy a körömvirág gyógyteákat is.Fogyaszthatok a gyógyteákat felváltva is: egyik nap egyikből, másik nap másikból egy-egy csészével. Fontos, hogy mindig reggel éhgyomorra fogyasszák a teákat, akkor lesz a leghatásosabb a kúra.
Szeretettel
Barti Ildikó
Természetgyógyász

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

"Kezdetben apró dolgokért mondtam köszönetet.Aztán minél hálásabb lettem,annál nagyobb lett a jutalmam.Hát persze,hiszen minden,amire az ember összpontosít,növekedésnek indul.Ha a jóra koncentrálsz az életedben,azzal még több jót teremtesz.A hála a nagy szorzó."