Ugrás a fő tartalomra
Törekvésein a változás fele irányítanak bennünket, a legtöbb kapcsolati kérdésben majdnem mindig a másik fél felé irányul a téma. Elkezdjük "feltérképezni" szétszedni, megérteni, majd újra összerakni.
Mindent megteszünk, hogy megértsük, megváltoztassuk, és ha hoz is megértést és előrejutást ez a fajta cselekedet, a valódi feladat mindezek után Önmagunk felé fordulni. Mert amit a másik tesz, az róla szól. Amit pedig bennünk kivált, az rólunk.
Terápiák alkalmával tapasztalom, hogy nagyon sokszor ennek a ténynek az elfogadása a legnehezebb. Miért ? mert mindent meg tudunk magyarázni. Mert az élet nem előre elképzelt tervek, forgatókönyv szerint működik, akkor bizony érdemes Pista, Marcsi helyett magadra fókuszálni.
Nem állítom, hogy ez mindig könnyű... Mindannyian arra törekszünk, hogy a lehető legjobbat hozzuk ki magunkból, és a kapcsolatainkból ( gyermekként, társként, szülőként egyaránt) nehezen tudjuk megélni a semleges állapotot, az "ürességet" A napokban egyik kedves vendégem, panaszkodott olyan üresnek érzi magát kezelések után, pár napig...és ez számára nagyon furcsa.


Megnyugtattam ez az állapot a gyógyulás első lépése. Az"üresség" a semlegesség állapota azt jelenti, hogy már nem vagyunk sérültek. Örüljünk, mert már nem fáj, már nincsenek bennünk félelmek. És ez persze nem azt jelenti, hogy érzéketlen szívtelenné válunk,dehogy! Sokkal inkább azt, hogy életünk legnagyobb részében képesek vagyunk elfogadásban, megengedésben lenni azzal, ami történik, ellenállás nélkül, választásainkkal teremtve az életünket, szeretve és tisztelve Önmagunkat és másokat, elvárások és ítéletek nélkül, szabadon. Amikor már nem vagyok kiszolgáltatva a bennem lévő, legtöbbször elfojtott félelemnek, fájdalomnak, bűntudatnak, szégyennek, elvárásnak, ítéletnek. A fejlődés nem más mint az ezektől való megválásról szól, ítéletek , minősítés nélkül, szabadon.Gyakran már annyi ösvényt bejártál, hogy a türelmetlenség lesz úrrá rajtad. Mindenkinek más a teljességhez vezető út, sokaknak az egészséges táplálkozás, a fogyás, a mozgás, a gondolatok rendezése. Itt az idő magadra fókuszálni.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

"Kezdetben apró dolgokért mondtam köszönetet.Aztán minél hálásabb lettem,annál nagyobb lett a jutalmam.Hát persze,hiszen minden,amire az ember összpontosít,növekedésnek indul.Ha a jóra koncentrálsz az életedben,azzal még több jót teremtesz.A hála a nagy szorzó."