Ugrás a fő tartalomra
Tudtad, mi mindenre jó kedvenc dísznövényed?
Az ókorban a kövirózsáról azt vélték, megvédi a házat a villámcsapástól, ezért gyakran ültették a házak tetejére. Ezt a feltevést ugyan nem sikerült tudományosan igazolni, ám a sziklakertek kedvelt dísznövényének számtalan más jótékony hatást tulajdonítanak ma a kutatók, természetgyógyászok.
A népi orvoslásban gyakran használják a növényt gyulladáscsökkentő, hűsítő, összehúzó hatása miatt. Kipréselt, zselés nedvét használhatjuk szájüregi fertőzések, rovarcsípések, vágott sebek, égési sérülések kezelésére, és az ajakherpesz, futószemölcs leszárítására. A kövirózsa leve a középfülgyulladással járó fülfájást ís enyhíti, ezért a népnyelvben fülfűnek is nevezik: fülbe csepegtetve, rövid időn belül érzékelhetjük a javulást.
A gyógyítás mellett a szépüléshez is igénybe vehetjük jótékony hatásait: ha nedvét egyszerű, gyógyszertári krémbe keverjük, használhatjuk májfolt vagy egyéb bőrelszíneződés halványítására, eltüntetésére.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

"Kezdetben apró dolgokért mondtam köszönetet.Aztán minél hálásabb lettem,annál nagyobb lett a jutalmam.Hát persze,hiszen minden,amire az ember összpontosít,növekedésnek indul.Ha a jóra koncentrálsz az életedben,azzal még több jót teremtesz.A hála a nagy szorzó."