Ugrás a fő tartalomra


A legjobb téli teák

Mire lelkileg felkészülünk a télre, testünket is formába kell hoznunk. A tél gyógynövényei a szurokfű, a menta, az apróbojtorján és az útifű.

Az apróbojtorán legismertebb felhasználási területe a torok és a száj fertőtlenítése. Gyulladáscsökkentő hatása flavonoid-tartalmának köszönhető. Köhögéscsillapító hatású, elmulasztja a rekedtséget, torok- és mandulagyulladás esetén is eredményesen használható. Másik fontos tulajdonsága a máj és az epe tevékenységének szabályozása. Rendben tartja emésztésünket, húgysavszintünket, óvja a húgyutakat és a vesét.

A szurokfüvet az antikvitás óta ismeri az emberiség. Mindenféle torokproblémára, köhögésre melegen ajánljuk, hörgő- és hangszalaggyulladás, rekedtség esetén is kiváló. Emellett egész hormonrendszerünk karbantartását is elvégzi.
A lándzsás útifű sebgyógyító, gyulladáscsökkentő hatását – mely aukubin-tartalmának köszönhető – már az ókor óta ismerjük. Napjainkban leggyakrabban légzőszervi megbetegedésekre, köhögéscsillapításra, hörgőgyulladásra használjuk. Vérképzési rendellenességekre, húgysavhajtásra és allergiára is jó.
A borsmenta számos gyógyító hatással rendelkezik. Fertőtlenítő hatású, megfázás, torokfájás esetén nagy segítség, mert köhögéscsillapító és köptető tulajdonsága is van. Herpesz esetén is használhatjuk. Étvágyjavításra, emésztés könnyítésére, máj- és epebántalmakra, puffadás ellen, általános erősítésre is nagyszerű. Nagyon jó görcsoldó, fájdalomcsillapító és nyugtató gyógynövény.
A Téli teát finom íze miatt jó szívvel ajánljuk mindenkinek, aki egy csésze meleg teára vágyik a hűvös időben!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

"Kezdetben apró dolgokért mondtam köszönetet.Aztán minél hálásabb lettem,annál nagyobb lett a jutalmam.Hát persze,hiszen minden,amire az ember összpontosít,növekedésnek indul.Ha a jóra koncentrálsz az életedben,azzal még több jót teremtesz.A hála a nagy szorzó."