Ugrás a fő tartalomra

Így legyen ápolt, puha lábunk télen is

Az tél beköszöntével lábainkkal is kevesebbet foglalkozunk, hiszen nincsenek szem előtt a nyitott szandálokban és papucsokban. Meleg zoknikba bugyolált talpaink azonban hidegben is igénylik a törődést, sőt akkor van rá szükségük igazán!
Először is ügyeljünk arra, hogy a szárító, izmokat összehúzó, felfázást is okozó hideg ne érje a lábainkat! Hordjunk vízhatlan, bélelt csizmát, bakancsot, de olyat, ami nem szorít, nem okoz bütyköket, nem túlzottan magas sarkú. Aljába vehetünk melegmegtartó vagy gyapjúval fedett talpbetétet is. Húzzunk meleg pamut- vagy gyapjúzoknit, vastag harisnyát! Ha otthon fázik a lábunk, védjük vastag mamusszal, bélelt papucsokkal! Így bőrünk kevésbé szárad ki, ízületeink nem fognak fájni, és a betegségek is nehezebben találnak meg. Ha úgy érezzük, lábunk vastag zokniban is nagyon hideg, masszírozzuk legalább öt percen át, felélénkítve ezzel vérkeringésünket. Ha le merjük venni hozzá a zoknit, használjunk melegítő hatású lábkrémet vagy masszázsolajat! Ezek ápoló, hidratáló hatása külön megemlítendő, akár a testápolót is megspórolhatjuk használatukkal.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

"Kezdetben apró dolgokért mondtam köszönetet.Aztán minél hálásabb lettem,annál nagyobb lett a jutalmam.Hát persze,hiszen minden,amire az ember összpontosít,növekedésnek indul.Ha a jóra koncentrálsz az életedben,azzal még több jót teremtesz.A hála a nagy szorzó."