Ugrás a fő tartalomra
   Ismét eljött a csodaszép fehér tél, az advent időszakába léptünk, a várakozás, a felkészülés ideje eljött. Elődeink ebben az időszakban a természettel összhangban éltek, visszahúzódtak otthonaikba.Többet pihentek és foglalkoztak saját magukkal, bensőjükkel, lelki világukkal. A megnyugvás és a felkészülés időszaka ez.
Áldott adventi hangolódást kívánok, a belső lelki felkészülésre.
Szeretettel :
Barti Ildikó
"A közelgő ünnepek elé
Elfogadom, hogy a hétköznapok tarka seregét, időnként fel kell váltania egy ünnepi megállásnak, netán megtorpanásnak. Elfogadom, hogy ilyenkor illik ünnepélyesen viselkedni, "szép ruhában járni-kelni" és ha tudsz,- mert képesnek képes vagy rá- boldognak lenni.
Igen meg van az ideje az ünnepnek is és meg van a hétköznapoknak is.
Rajtad áll, hogy hogyan ünnepelsz! Jó, ha béke van a szívedben és öröm. Az örömöt szórd meg egy kis lelkesedéssel és a várakozás izgalmával. Keverj bele egy kis titokzatosságot is és várj türelemmel. Hogy mire?
Azokra a pillanatokra, amelyekért úgy érzed, hogy érdemes volt élned. Amikor elveszted az eszedet és a Szíveddel érzed a helyzet fenséges mivoltát. Amikor a morszáknál azt kérdezed, hogy mi jöhet még, hiszen számodra már maga volt a lakoma. Amikor dal fakad benned és a körülötted élők is éneklik a saját szólamukat és megszületik a zenés áhítat, hogy minden úgy jó, ahogy van és ez természetesen RÁD is vonatkozik: Te is jól és jó vagy benne!
Amikor azt érzed, hogy a CSODA a természetes és azonkívül minden más csak kellék. Amikor alapállásban 100 százalékról indulsz és úgy érzed ennél csak feljebb van és minden más hazugság. Na jó nem hazugság, csak nem valós. Amikor csak indulni akarsz, de soha megérkezni, hiszen már azzal megérkeztél, hogy átéled, hogy benne vagy. Lehet ilyen? TUDOD, HOGY LEHET! Csak a hivatalos ünnepeken? Nem! TUDOD, HOGY MINDEN NAPODAT ILYENNÉ VARÁZSOLHATOD, HA ÍGY ÁLLSZ HOZZÁ!"
Kaló Jenő

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

"Kezdetben apró dolgokért mondtam köszönetet.Aztán minél hálásabb lettem,annál nagyobb lett a jutalmam.Hát persze,hiszen minden,amire az ember összpontosít,növekedésnek indul.Ha a jóra koncentrálsz az életedben,azzal még több jót teremtesz.A hála a nagy szorzó."