Ugrás a fő tartalomra

Átölelni magadban az egész világot 
🙂Minden őszinte mosoly mögött sokszor egy élet munkája rejlik. Nem könnyű, és önismeret nélkül ritkán tartós. Hogy mi a küldetésed? Mindezt magadban kicsiszolni.
A mai világban mindenkinek megvan a lehetősége a közösségi hálóban, hogy bárki bármilyen imázst kialakíthat magáról.
De előbb utóbb mindenki felteszi a kérdést magának: Én tényleg ilyen vagyok? És ha nem, akkor. 🤔Sokan feltesszük a kérdést. És lehet te is azt érzed, picit kilógsz a sorból, na és?
Terápiás beszélgetéseink során majdnem minden alkalommal szó esik, arról, hogy "más boldogan mosolyog, és én ...." megnyugtatlak, így van másnál is. Mert vannak nehéz terhek, és fájó könnyek, és pont ez ami közös bennünk. Az életfeladataink által találkozunk.Amikor egy élethelyzetben már több a nézeteltérés, a hatalmi harc, mint a szeretet, elfogadás, ott már egymáson súlyos sebeket ejtünk.
Néha fájdalmas, nehéz a szembenézés saját magunk, családunk történetével, ugyanakkor fontos, mert felismeréseket ad múltunkkal és elődeinkkel kapcsolatban.Jelentősége meghatározó, mert alapját képezi létünknek, viselkedésünknek, kapcsolataink alakulásának. Hiszen kapcsolatainkban van a fejlődés lehetősége.Vannak tapasztalatok melyeket "nem lehet ,megúszni" A megoldás lehetősége benned van, támogasd magad a felépülésben, a megértésben.És hidd el eljön az idő, mikor átöleled magadban az egész világot"
A "nehéz "idők teái:
-KÖZÖNSÉGES ORBÁNCFŰ
(Hypericum perforatum)
Az orbáncfű már az ókorban is igen jól ismert kedélyjavító gyógynövénynek számított.
LEVENDULA
(levendula augustifolia) Az alvás elősegítésére szárított virágzatát gyakran teszik az alvópárnába vagy alá. Nyugtató hatását könnyen észlelhetjük fürdőadalékként, vagy a lakótér illatosítására párologtatóban is.
IlLÓOLAJOK
A depresszió, feszültség, nyugtalanság oldására a fitoterápia mellett az illóolajokat felhasználó illatterápia (aromaterápia) is széleskörű felhasználást nyer. A levendulaolaj például csökkenti az izomfeszülést, oldja a nyomott hangulatot, a depressziót és helyreállítja a lelki egyensúlyt, a citromillat hatására lassul a pulzus, a mandarin illata vidámságra derít, felüdít.
Borongós, szürke estéken melegséget és nyugalmat áraszt a citrom-, fahéj-, és ánizsolaj elegye. A jázmin, kamilla, muskotályzsálya, narancsvirág, rózsa illóolaj szintén oldja a rossz hangulatot, depressziót.
Szeretettel
Barti Ildikó
Eft. tanácsadó
Tel.:+3630/9500336

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

"Kezdetben apró dolgokért mondtam köszönetet.Aztán minél hálásabb lettem,annál nagyobb lett a jutalmam.Hát persze,hiszen minden,amire az ember összpontosít,növekedésnek indul.Ha a jóra koncentrálsz az életedben,azzal még több jót teremtesz.A hála a nagy szorzó."