Spirulina alga: az emésztőrendszer védelmezője, de a fogyást is segíti
Igaz ugyan, hogy egy egysejtűről van szó, ám a spirulina alga egészségvédő hatásai rendkívül széles skálán mozognak. Azzal, hogy megerősíti az immunrendszert, számos betegségtől véd meg, hatékony a rák ellen, és olyan nagy mennyiségben tartalmaz rostokat és fehérjéket, hogy méltán érdemelte ki a szuperélelmiszer jelzőt. Nem lehet eléggé dicsérni, hiszen a spirulina alga olyan gazdag antioxidáns vegyületetekben, klorofillban, esszenciális zsírsavakban, vitaminokban és gyulladáscsökkentő fikobilinekben, hogy szinte minden bajra gyógyírt jelent a fogyasztása. Bőven található benne mangán, magnézium, vas, cink, valamint A-, B- és D-vitamin. Utóbbi hiánya gyengíti az immunrendszert, hajlamosít a fertőzésekre, gyulladásokra, és a csontritkulás veszélyének is ki vagyunk téve. Amennyiben túl kevés van belőle, ki vagyunk téve a súlygyarapodásnak, ennek oka, hogy D-vitamin fontos szerepet kap a zsírok lebontásában és elraktározásában.Szuperhatékony szuperélelmiszer.A spirulina alga rosttartalmánál fogva javítja az emésztést és az anyagcserét, segít megőrizni a bélflóra egészségét, elmulasztja a szorulást, erőteljesen támogatja a máj működését és a szervezet méregtelenítő funkciót. Lúgosító, cisztein tartalma pedig a gyomorfekély megelőzésében és kezelésében játszik szerepet. Sikeresen alkalmazható az bélrendszerben túlszaporodott Candida ellen, miután elsőrangú természetes baktérium- és gombaölő.Segíti a fogyást .Miután magas fehérjetartalmú, ez az algafajta csökkenti az éhségérzetet, képes felgyorsítani a szervezet anyagcseréjét, sőt, elősegíti a kollagén- és elasztin-szintézist, ezért fogyókúra ideje alatt érdemes a bőrre kenni a striák megelőzősének érdekében. Kutatások alátámasztották, hogy a benne lévő GLA (Gamma-linolénsav) nevű esszenciális zsírsav segít megelőzni az inzulinrezisztencia kialakulását, hozzá az egyenletesebb vércukor szinthez, továbbá vérnyomás- és a koleszterinszintet csökkentő hatása van.
Elsavasodás ellen. A sprulina alga hatékony lúgosító, ennek köszönhetően képes visszaállítani a szervezet sav-bázis egyensúlyát, így harcol az elsavasodás ellen, ami gyomorégés, emésztési zavarok, fáradtság, különféle bőrgyulladások, illetve a gombás megbetegedések egyik okozója. Ráadásul fogyasztásával akár az elsavasodást fokozó húst is elhagyhatjuk, hiszen tele van proteinnel. Utóbbi tulajdonsága miatt vegetáriánusoknak és vegánoknak is érdemes beiktatni az étrendjébe.
forrás: http://www.eletmod-magazin.com
Megjegyzések
Megjegyzés küldése