Ugrás a fő tartalomra

Spirulina alga: az emésztőrendszer védelmezője, de a fogyást is segíti
Igaz ugyan, hogy egy egysejtűről van szó, ám a spirulina alga egészségvédő hatásai rendkívül széles skálán mozognak. Azzal, hogy megerősíti az immunrendszert, számos betegségtől véd meg, hatékony a rák ellen, és olyan nagy mennyiségben tartalmaz rostokat és fehérjéket, hogy méltán érdemelte ki a szuperélelmiszer jelzőt. Nem lehet eléggé dicsérni, hiszen a spirulina alga olyan gazdag antioxidáns vegyületetekben, klorofillban, esszenciális zsírsavakban, vitaminokban és gyulladáscsökkentő fikobilinekben, hogy szinte minden bajra gyógyírt jelent a fogyasztása. Bőven található benne mangán, magnézium, vas, cink, valamint A-, B- és D-vitamin. Utóbbi hiánya gyengíti az immunrendszert, hajlamosít a fertőzésekre, gyulladásokra, és a csontritkulás veszélyének is ki vagyunk téve. Amennyiben túl kevés van belőle, ki vagyunk téve a súlygyarapodásnak, ennek oka, hogy D-vitamin fontos szerepet kap a zsírok lebontásában és elraktározásában.Szuperhatékony szuperélelmiszer.A spirulina alga rosttartalmánál fogva javítja az emésztést és az anyagcserét, segít megőrizni a bélflóra egészségét, elmulasztja a szorulást, erőteljesen támogatja a máj működését és a szervezet méregtelenítő funkciót. Lúgosító, cisztein tartalma pedig a gyomorfekély megelőzésében és kezelésében játszik szerepet. Sikeresen alkalmazható az bélrendszerben túlszaporodott Candida ellen, miután elsőrangú természetes baktérium- és gombaölő.Segíti a fogyást .Miután magas fehérjetartalmú, ez az algafajta csökkenti az éhségérzetet, képes felgyorsítani a szervezet anyagcseréjét, sőt, elősegíti a kollagén- és elasztin-szintézist, ezért fogyókúra ideje alatt érdemes a bőrre kenni a striák megelőzősének érdekében. Kutatások alátámasztották, hogy a benne lévő GLA (Gamma-linolénsav) nevű esszenciális zsírsav segít megelőzni az inzulinrezisztencia kialakulását, hozzá az egyenletesebb vércukor szinthez, továbbá vérnyomás- és a koleszterinszintet csökkentő hatása van.
Elsavasodás ellen. A sprulina alga hatékony lúgosító, ennek köszönhetően képes visszaállítani a szervezet sav-bázis egyensúlyát, így harcol az elsavasodás ellen, ami gyomorégés, emésztési zavarok, fáradtság, különféle bőrgyulladások, illetve a gombás megbetegedések egyik okozója. Ráadásul fogyasztásával akár az elsavasodást fokozó húst is elhagyhatjuk, hiszen tele van proteinnel. Utóbbi tulajdonsága miatt vegetáriánusoknak és vegánoknak is érdemes beiktatni az étrendjébe.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

"Kezdetben apró dolgokért mondtam köszönetet.Aztán minél hálásabb lettem,annál nagyobb lett a jutalmam.Hát persze,hiszen minden,amire az ember összpontosít,növekedésnek indul.Ha a jóra koncentrálsz az életedben,azzal még több jót teremtesz.A hála a nagy szorzó."