A vízitorma jótékony hatásai
🤗Járjunk nyitott szemmel természetjárásaink, kirándulásaink során, hiszen nem is gondolnánk, milyen kincsekre akadhatunk! Létezik egy növény, amelynek nemcsak a neve, de a hatása is különleges.
Fogyasztásával csökken az esélye a rákos megbetegedéseknek a vérellátásban, illetve segít a szervezetnek a gyorsabban regenerálódásban segít edzések, mozgás után.
Fogyasztásával csökken az esélye a rákos megbetegedéseknek a vérellátásban, illetve segít a szervezetnek a gyorsabban regenerálódásban segít edzések, mozgás után.
✍️Élettani hatásai, összetétele
Erős antibakteriális hatással rendelkezik.
Jótékony hatása a növény csípős-ízét adó olajának köszönhető. Sok antibiotikumtól eltérően hatóanyaga – amely a penicillinekhez hasonlít – nem károsítja a normál bélflórát, még nagyobb adagokban sem. Mennyiségétől függetlenül biztonsággal fogyasztható légzőszervi és húgyúti fertőzések ellen. A rákmegelőző táplálkozás értékes része.
A vizitorma a rákmegelőző tulajdonságú keresztesvirágúak és a „sötétzöld” zöldségek családjába tartozik. Rokona a kelkáposztának, a brokkolinak és a kelbimbónak.
A vizitorma A- és C-vitamin- tartalmának antioxidáns tulajdonságai fontos szerepet játszanak a rákkeltő aktív gyökök hatástalanításában. E növény bőséges fogyasztása megelőzheti a szájüreg,- nyelőcső,- a gyomor,- a bél,- a tüdő- és a húgyhólyagrák kialakulását.
Kiemelkedően sok kalcium, réz, C- és E-vitamin van benne
Kiemelkedően sok kalcium, réz, C- és E-vitamin van benne
Megjegyzések
Megjegyzés küldése