Ugrás a fő tartalomra

Az algák nélkül életünk aligha elképzelhető. A Földön az élet valamennyi formája visszavezethető ezekre a parányi élőlényekre. 3,6 milliárd évvel ezelőtt kezdte el fotoszintézis útján termelni bolygónkon az oxigént, és ezzel megteremtette a magasabb szintű életlehetőséget. Máig fennmaradtak, és mindig megújulnak ezek a mikroorganizmusok. Táplálkozáskutatók az utóbbi három évtizedben arra jöttek rá, hogy a spirulina alga legekkel szolgál számunkra. Nagyobb koncentrációban tartalmaz funkcionális tápanyagokat, melyek a természetes élelmiszerekben, növényekben és magokban fordulnak elő Nagy mennyiségben tartalmaz Omega-3 zsírsavat, többek GLA-t.A Spirulina rendelkezik minden növény közül a legmagasabb fehérjeértékkel, mely az izomnövekedésnél hasznos. Fehérjetartalma közel háromszor akkora, mint a hüvelyeseknek, hatszor akkora, mint a tojásnak, és hússzor akkora, mint a tejnek.
• több E-vitamint tartalmaz a búzacsíránál,
• 100 százalékosan természetes,
• 60 százaléka növényi fehérje,
• a sárgarépánál 10-szer magasabb béta-karotin-tartalommal rendelkezik,
• sok benne a B12-vitamin,
• sok ásványi anyag és nyomelem található benne,
• 8 esszenciális, telítetlen zsírsav és 9 fontos aminosav forrása.
-A Spirulina megelőzi az érelmeszesedést, és más szív- és érrendszeri betegségeket.
- A Spirulina segít megelőzni a máj elzsírosodását
- A Spirulina bizonyítottan megelőz mindenfajta allergiás reakciót
- A Spirulina várhatóan a legelterjedtebb lesz a természetes karotin-források közül, minthogy ez az egyetlen forrás, mely egyéb szükséges tápanyagokat, mint pld. a Tokoferolt (E) és a cinket is biztosítja, melyek lényegesek a karotin teljes feldolgozásához anyagcserénk során.
A karotin nagyon fontos az A-vitaminhiány elkerüléséhez, melynek következtében évente sok ember veszíti el a látását.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

"Kezdetben apró dolgokért mondtam köszönetet.Aztán minél hálásabb lettem,annál nagyobb lett a jutalmam.Hát persze,hiszen minden,amire az ember összpontosít,növekedésnek indul.Ha a jóra koncentrálsz az életedben,azzal még több jót teremtesz.A hála a nagy szorzó."