Ugrás a fő tartalomra

Illemszabály és alapvető etika kezdőknek, ha spirituális tanácsadásért fordulsz
Az alábbi rövid szösszenet kifejezetten újoncoknak és úton indulóknak szól, hiszen aki már tágabb megértéssel rendelkezik, annak számára evidens.
1. Ha tanácsadóhoz, terapeutához, segítőhöz, spirituális szakemberhez fordulsz, akkor te fordulsz őhozzá és te kérsz segítséget tőle. Vagyis te keresed meg őt, te veszed fel a kapcsolatot, te fogod őt felhívni, te mész el hozzá. Nem neki kell keresnie, kutatnia és kérnie téged. Ha telefonos vagy skype-os beszélgetés történik, akkor is te vagy az, aki őt keresi és nem fordítva.
2. A leveleket köszönéssel, megszólítással kezdjük és elköszönéssel fejezzük be. Más helyzetekben és itt is. Ez alól legfeljebb a hosszabb levelezések lehetnek kivételek. De az udvariasság és a tisztelet itt is alapvető.
3. Aki ezt a munkát végzi, bizalommal és szeretettel fordul hozzád, tehát bátran fordulhatsz te is bizalommal és szeretettel feléje. Ha részedről nincs bizalom, ő nem fog tudni neked érdemben segíteni, mert ahhoz, hogy fejlődj, meg kell nyitnod magad.
4. A spirituális képességeket nem osztogatják iskolákban, ezek nem megtanulható dolgok! Vagy megkapta valaki, vagy kifejlesztette magában - vagy nem. A legnagyobb hiba azt kérni egy segítőtől, hogy mutassa fel az okleveleit. Ha ilyen módon közelítenél, el se indulj! Ha az illető valóban érdemben tud segíteni neked, akkor azért tud segíteni, mert ő képességet kapott, ő már tapasztalt, ő már olyat tud, ami nem tanulható. Az iskolák elindíthatnak egy úton, de mindenkinek egyéni képessége, tehetsége van és azt kell kibontakoztatnia. Mindig és mindenkor azok a képességek a legmagasabb szintűek, amiket az égiek nyitnak meg bennünk! Tanulhat valaki akárhány éven át, lehet bármilyen papírja, akkor sem biztos, hogy azon a szinten fog működni, mint egy olyan társa, aki sehol nem tanult, de olyan tiszta érzékelő-látó képességet kapott, ami tanulással nem szerezhető meg. A papíron igazolt eredmény és a képességek ritkán vannak egyensúlyban (szerencsére).
5. A spirituális sík kutatása nem az anyagi, fizikai, látható sík kutatása. Az anyagban az valósul meg idővel, ami a láthatatlanban már készen van. Ha valaki mond valamit, amit az anyagban még nem tapasztalsz meg, az nem azt jelenti, hogy az illető tévedett. Inkább kérj segítséget ezen működés átlátásához, megértéséhez, tedd fel neki a "miért?" és a "hogyan is működik ez?" kérdést és lehet, hogy így előbbre jutsz.
6. Azt a "miért?" kérdést nem kell ismételgetni. A kapott választ nem kell napi, vagy heti szinten újra elmondatni. Ha egyszer kaptál egy információt, nem kell tizenötször visszakérdezni. Elég türelmesnek lenni és magadon dolgozni.
7. ..magadon dolgozni pedig a legfőbb kulcsa mindennek, amit szeretnél megvalósítani az életedben! A legfőbb, hogy megértsd: minden és bármi lehetséges - de ennek a kulcsa benned van és soha nem a másik emberben! Ha változást akarsz, magadon kezdd - és meg fog jönni a kívánt eredmény. Sőt, csak akkor fog megjönni.Sok sikert!.  Zentai Anna

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

"Kezdetben apró dolgokért mondtam köszönetet.Aztán minél hálásabb lettem,annál nagyobb lett a jutalmam.Hát persze,hiszen minden,amire az ember összpontosít,növekedésnek indul.Ha a jóra koncentrálsz az életedben,azzal még több jót teremtesz.A hála a nagy szorzó."