Ugrás a fő tartalomra

Tudtátok ezt?
És azt, hogy egyáltalán miért jobb a glutént minél jobban elkerülni?
És hogy mi az a glutén?
A glutén két fehérje keveréke, búza, a rozs és az árpa magjai is tartalmazzák, és igen, a tönkölyé is.
Nevezzük egyszerűen most fehérjének az egyszerűség kedvéért.
Agresszív fehérje, nem tudni pontosan mi történt vele, de annak, hogy így alakult, bizony a búzanemesítéshez lehet köze.
Az élelmiszeripar tett valamit a búzával, amit nem fog nyilvánosságra hozni, de a fehérjéje megváltozott.
Valami lett a keresztezések során, amitől emésztőrendszeri- és bélproblémákat, felszívódási zavarokat okozhat és mivel az immunrendszerünk a belekben 'lakozik', immunrendszeri problémákat is okozhat.
Ez nem egy bagatell téma, mert bizony gombamód szaporodnak a rá érzékenyek és ami durva, hogy az érzékenység nem igazán jár az elején tünetekkel.
Szóval mi ezért kerüljük a gluténtartalmú dolgokat.
Minden alapanyagunk gluténmentes, de nem azért, mert ki van benne 'cserélve' a glutén, hanem mert az alapanyag eredeti természetes állapotában sem tartalmaz glutént.
Továbbá nem használunk szóját és kukoricát sem semmiféle helyettesítésre, egyik receptünkben sem.
Erre egyébként érdemes odafigyelni vásárláskor, mert sokszor a burgonya, kukorica, szója alapú élelmiszeripari csomagolt termékek a vércukor-inzulin háztartásra még rosszabb hatással vannak, mint a búzából készültek.
Szóval ésszel a bolti kenyerekkel.
Az Ebookokba írt receptek és mind ilyen irányelvek alapján íródtak és a Konyhán mind a 450 receptünkre is igaz mindez.
Írta: Bocsi Viki

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

"Kezdetben apró dolgokért mondtam köszönetet.Aztán minél hálásabb lettem,annál nagyobb lett a jutalmam.Hát persze,hiszen minden,amire az ember összpontosít,növekedésnek indul.Ha a jóra koncentrálsz az életedben,azzal még több jót teremtesz.A hála a nagy szorzó."