Tudtátok ezt?
És azt, hogy egyáltalán miért jobb a glutént minél jobban elkerülni?
És hogy mi az a glutén?
És hogy mi az a glutén?
A glutén két fehérje keveréke, búza, a rozs és az árpa magjai is tartalmazzák, és igen, a tönkölyé is.
Nevezzük egyszerűen most fehérjének az egyszerűség kedvéért.
Nevezzük egyszerűen most fehérjének az egyszerűség kedvéért.
Agresszív fehérje, nem tudni pontosan mi történt vele, de annak, hogy így alakult, bizony a búzanemesítéshez lehet köze.
Az élelmiszeripar tett valamit a búzával, amit nem fog nyilvánosságra hozni, de a fehérjéje megváltozott.
Az élelmiszeripar tett valamit a búzával, amit nem fog nyilvánosságra hozni, de a fehérjéje megváltozott.
Valami lett a keresztezések során, amitől emésztőrendszeri- és bélproblémákat, felszívódási zavarokat okozhat és mivel az immunrendszerünk a belekben 'lakozik', immunrendszeri problémákat is okozhat.
Ez nem egy bagatell téma, mert bizony gombamód szaporodnak a rá érzékenyek és ami durva, hogy az érzékenység nem igazán jár az elején tünetekkel.
Szóval mi ezért kerüljük a gluténtartalmú dolgokat.
Ez nem egy bagatell téma, mert bizony gombamód szaporodnak a rá érzékenyek és ami durva, hogy az érzékenység nem igazán jár az elején tünetekkel.
Szóval mi ezért kerüljük a gluténtartalmú dolgokat.
Minden alapanyagunk gluténmentes, de nem azért, mert ki van benne 'cserélve' a glutén, hanem mert az alapanyag eredeti természetes állapotában sem tartalmaz glutént.
Továbbá nem használunk szóját és kukoricát sem semmiféle helyettesítésre, egyik receptünkben sem.
Továbbá nem használunk szóját és kukoricát sem semmiféle helyettesítésre, egyik receptünkben sem.
Erre egyébként érdemes odafigyelni vásárláskor, mert sokszor a burgonya, kukorica, szója alapú élelmiszeripari csomagolt termékek a vércukor-inzulin háztartásra még rosszabb hatással vannak, mint a búzából készültek.
Szóval ésszel a bolti kenyerekkel.
Az Ebookokba írt receptek és mind ilyen irányelvek alapján íródtak és a Konyhán mind a 450 receptünkre is igaz mindez.
Szóval ésszel a bolti kenyerekkel.
Az Ebookokba írt receptek és mind ilyen irányelvek alapján íródtak és a Konyhán mind a 450 receptünkre is igaz mindez.
Írta: Bocsi Viki
Megjegyzések
Megjegyzés küldése