Ugrás a fő tartalomra
A Csodálatos Kakukkfű
Régen, azt tartották, a kakukkfű meghosszabbítja az életet. Ezt azóta a kutatások is igazolták: a kakukkfű valóban késlelteti az öregedési folyamatot.Gyógyhatása:A nátha orvosa, köhögéscsillapító. Fertőtlenítő, emésztésserkentő. Teáját szélbántalmak, étvágytalanság, köhögés és görcsök, szamárköhögés ellen alkalmazzák. 
Az illóolajat epehajtó, bélféregűző, bőrvörösítő kenőcsökben és bedörzsölőkben, viszketést csillapító kenőcsökben, szájvizekben használják.Alkalmazzák fogpépekben, hajvizekhez is. Kerti elsősegélyként a frissen szedett leveleket a sebre lehet szórni, míg a sebet kitisztíthatjuk.Teához áztassunk 10 percre két teáskanál szárított kakukkfüvet egy csésze forró vízbe. Fölösleges több füvet használni, mert akkor a tea keserű lesz.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

"Kezdetben apró dolgokért mondtam köszönetet.Aztán minél hálásabb lettem,annál nagyobb lett a jutalmam.Hát persze,hiszen minden,amire az ember összpontosít,növekedésnek indul.Ha a jóra koncentrálsz az életedben,azzal még több jót teremtesz.A hála a nagy szorzó."