Ugrás a fő tartalomra


Sok szeretettel ajánlom MINDENKINEK elolvasni a következő írást/ javaslatot/ példaképem, és mentorom Dr. Kovács Tibor allergia-specialista orvos tanácsait az allergiaszezonra 

Közismert, hogy az allergiás betegségben szenvedők köre egyre bővül. Az allergiás betegségek nagyfokú változékonysága figyelhető meg. Gyakran társul asztma az évekig szezonálisan jelentkező szénanátha mellé.Rengeteg anyag válthat ki allergiát, de hogy mikor, mi és milyen szervet érint – ezt szinte lehetetlenség megmondani...Az allergia okai között a táplálkozásnak, a környezetszennyezésnek, a túl higiénikus és mozgásszegény, modern életvitelnek, a stressznek mind-mind szerepe lehet. A civilizációs betegségeket az immunrendszer „gyengeségével”, a szervezet idült gyulladásával, elsavasodásával is magyarázzák. Az immunrendszer túlterheltségét elsősorban a méregtelenítő szerveink kimerültségének köszönhetjük – bőr, vese, már, nyirokutak, bélrendszer. A mai csapvízben kb. 60.000 ártalmas anyag található – ebből húszféle szűrését végzik el. Nehézfémek: ólom, kadmium, higany, amalgám. Idegmérgek: aszpartám, formaldehid, hormonok, antibiotikumok, kozmetikumok alapanyaga, ételszínező és adalékok sorát órákig említhetném.
Ha valaki abban reménykedik, hogy az ásványvíz jobb választás, akkor jelzem, hogy az ásványvizeknél még lazábbak a biztonsági előírások.Ezen évek alatt felhalmozódott méreganyagok eltávolítása nélkül a szervezet nem tud hatásosan működni.

Az algák segítenek az allergiás megbetegedésekben

Mindebben segítséget jelent egy új speciális összeállítású alga komplex.
A Chlorella algában (vagy más néven "méregmágnesben") található mikrorostok, sporopolennin a zsírraktárakból, kötőszövetekből, vagy akár a vastagbél faláról képes eltávolítani az évtizedek alatt felgyülemlett szennyet, nagy megkönnyebbülést jelentve a szervezet harmonikus működéséhez. A bélfal áteresztő képessége, annak mikroflórája sorsdöntő momentum az immunitás szempontjából. Nem véletlen az antibiotikus, vagy nonszteroid gyulladáscsökkentő kezelés utáni bőr- vagy emésztőszervi tünetek megjelenése. Ez az algafajta tartalmaz a legnagyobb mennyiségben klorofillt – zöld vér, mely igen hatékony a szervezet lúgosítása szempontjából. Messze túlszárnyalja a búzafű vagy a lucerna hatását.A stressz, a légszennyezés, az élelmiszer adalékok, a cukor, a cola, mind-mind a szervezet savasodását eredményezik. Így az immunfolyamatok lelassulásával, a szervezet oxigén ellátásának csökkenésével, az oxidációs folyamatok felgyorsulásával a szervezet már nem képes megbirkózni. Ebben a folyamatban nagyon hatékonyan szerepet játszanak a vitaminok – A, E, C, D, a cink, szelén, vas, réz, stb, az antioxidánsok.Ebben a Spirulina alga a maga 4000 vitális anyagával felülmúlhatatlan. A minőségi éhezés az urbanizáció egyik velejárója. Sokat eszünk, mert a teljes értékű tápanyagokat nem kapjuk meg, a kalóriát viszont túlzásba visszük. Ehhez még a mozgásszegény életmód is társul. Így aztán az elhízás természetes következmény – mely az allergia egyik rizikó faktora.Fontos az omega 3 zsírsav, GLA /gamma linolén savak/ gyulladáscsökkentő hatása is, mivel az allergia több speciális gyulladásos reakció eredője, mely gyakran több szervet érint, orrüreg, hörgők, szem, bőr… Ezért is nehéz az allergia gyógyszeres gyógyítása.
Az élelmiszereink sajnos nem tartalmaznak megfelelő mennyiségben tápanyagokat, vitaminokat, nyomelemeket, aminosavakat – köztük a 8 esszenciálisat is, zsírokat, enzimeket – mint évtizedekkel korábban. Ráadásul a génkezelt növények, állatok hatása az emberi szervezetre még nem is prognosztizálható. Szinte naponta találkozunk a sajtóban a dioxin, glutamát szennyezett élelmiszerekkel.
Ezek kivédésében az algáknak igen fontos szerep jut. Nem véletlen, hogy a WHO (Egészségügyi Világszervezet) az algákat teljes értékű tápláléknak (superfood) minősítette.
Ha valakiben felmerül az allergia gyanúja, rohanunk a patikába valamilyen Calcium tartalmú „gyógyszerért”. Pedig például a Calcimusc injekció megivása nem igazán célravezető ilyen szempontból, ugyanis felszívódása nagyon gyenge. Annál inkább javasolható a Lithothamnium nevű alga ("kőalga"), mely nagyon jó minőségben és mennyiségben tartalmaz szerves kötésű (kelát kötésű) kalciumot. Emellett magnézium, foszfor, bór, D-vitamin, Omega 3 zsírsavak a Ca csontokba való beépülését is segítik - ezek is megtalálhatók az algákban. A stressz, a cukor, a szénsavas üdítők, vagy a más állapot – graviditás és egyes gyógyszerek pl. savközömbösítők, szteroidok, teofillin készítmények… stb – a csontokból először a kalciumot vonják ki a megemelkedett igény céljából, így növelve a csontritkulás esélyét...Ezek után nem csoda, ha már negyven éves korban egyre nagyobb számban találkozunk osteoporósissal, és az csak illúzió, hogy kalcium pezsgőtabletta szedése mellett ez kivédhető. /Sajnos nem, de a vesekő képződés esélye ezzel nagyban megnő!/ Egyes vélemények szerint az európai fajta tehén, a tej kazein tartalma miatt sem túl jó választás, kalciumot még csak tartalmazza.Érdekes, de a magnézium például az asztmás hörgőgörcsöt képes mérsékelni, az omega 3 zsírsavak, a GLA pedig jó gyulladáscsökkentők, mindenféle mellékhatás nélkül, a népszerű szteroid tartalmú gyógyszerekkel ellentétben. A hidrogénezett olajok transzzsírokat tartalmaznak, így gyulladásfokozó hatással bírnak – étolaj, margarin! A magnézium és az omega 3 zsírsavak, a B-vitaminok mellett egyébként a depresszió tüneteinek mérséklésére is kitűnően alkalmasak – a hozzászokás és a suicid késztetés /öngyilkossági hajlam/ lehetősége nélkül, melyet egyes antidepresszánsok okozhatnak! Ugyanis az allergia és a depresszió néha elválaszthatatlanul együtt jár.
A környezeti ártalmak vagy a stressz oxidációs hatása ismert. A jól ismert antioxidánsok, az A, C, E vitaminok vagy a flavonoidok, karoteinoidok, cink és szelén igen népszerűek. Sajnos viszont ezek egy dózis után már nem antioxidánsként működnek, hanem prooxidatív hatásúakká válnak! A Ezért ezek nem mindig tudják megvédeni a sejteket a szabadgyökök inváziója ellen.Egy új felfedezés a karoteinoid csoportba tartozó asztaxantin tartalmú vegyület, melyet a tudósok a jelenleg ismert legerősebb antioxidánsnak tekintenek. Ez a vegyület soha nem válik prooxidatívvá (szemben például a klasszikusan antioxidánsként ismert A, C, E vitaminokkal, a vassal, szelénnel stb. - ezek adagolásával ráadásul körültekintően kell bánni), és ez bír a jelenleg ismert egyik legnagyobb antioxidáns hatással:
550-szer erősebb hatású, mint az E-vitamin
60-szor erősebb, mint a C-vitamin
50-szer erősebb, mint a béta karotin.
Antioxidáns hatását végig megtartja, sőt a vér-agy gáton is áthalad, így hatása a szemben vagy az agyban is tetten érhető.
Mivel a Spirulina 4000 vitális anyagot tartalmaz, ezért más termék szedése nem szükséges.
Az algák elismerhetetlen érdeme az is, hogy végre megtanítanak bennünket a folyadék fogyasztására – mivel a méregtelenítés során átmossák a szervezetet, így a folyadék igényünk nő, mely elérheti a napi 2,5-3 litert is naponta - ez az egészséges. Ha lehet ne szénsavas és ne cukros „üdítővel” oltsuk a szomjunkat, hanem tiszta vízzel!
A minőségi tápanyagok bevitelére több táplálék kiegészítő készítmény alkalmas lehet, de a szervezet öngyógyító mechanizmusainak működése csak a méregtelenítés, lúgosítás (Chlorella alga, Spirulina alga) és a teljes körű sejtvédelem (asztaxantin) mellett valósítható meg! Ezzel a kombinációval nem csak az allergia megelőzésében, de adjuváns kezelésekben is érdemes próbálkozni – hisz a jól működő immunrendszer biztosítja az embernek és környezetének harmónikus kapcsolatát.
"Ha nem vagy kész változtatni az életeden, nem lehet segíteni rajtad." - Hippokratész
Dr. Kovács Tibor

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

"Kezdetben apró dolgokért mondtam köszönetet.Aztán minél hálásabb lettem,annál nagyobb lett a jutalmam.Hát persze,hiszen minden,amire az ember összpontosít,növekedésnek indul.Ha a jóra koncentrálsz az életedben,azzal még több jót teremtesz.A hála a nagy szorzó."