Ugrás a fő tartalomra
A nyaralást ezer módon meg lehet élni. Talán a leggyakrabban azt látom, hogy az emberek ilyenkor akarják kipihenni a fáradalmaikat, hogy aztán újult erővel visszatérjenek oda, ahol abbahagyták. Pedig óriási lehetőség, hogy ezekben a napokban rátekintsünk arra, hogy mivel telik az időnk általában. Amikor megy a "verkli", akkor csak tesszük a dolgunkat, csak arra koncentrálunk, hogy az aznapi gondokkal megküzdjünk. Nincs időnk elgondolkodni azon, hogy valóban fontos-e nekünk, ami elsodor, amin aggodalmaskodunk,hiszen akkor és ott jelentőségteljesnek tűnik. Amikor ettől kicsit eltávolodunk és visszanézünk, rájövünk, hogy csak kevés dolog emelkedik ki, csak néhány volt igazán meghatározó.
Hasznos lehet ezért, ha felülvizsgáljuk az addigi rutint: mire érdemes energiát fordítani, és mire nem. Mik az igazán lényeges dolgok, mi az, amiből sokkal több kellene.
Ha csak egy-két pontot betartunk utána ebből, akkor már legközelebb jobb érzés lesz számot vetni önmagunkkal.
Nem lenne jó azért várni a nyaralást, hogy két hétig úgy élhessünk, ahogy szeretnénk, hanem -többek között - azért, hogy megerősödve úgy alakítsuk a többi ötvenet, hogy közelebb kerüljünk ahhoz, ami valóban rólunk szól... 
Dr. Almási Kitti

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

"Kezdetben apró dolgokért mondtam köszönetet.Aztán minél hálásabb lettem,annál nagyobb lett a jutalmam.Hát persze,hiszen minden,amire az ember összpontosít,növekedésnek indul.Ha a jóra koncentrálsz az életedben,azzal még több jót teremtesz.A hála a nagy szorzó."