Ugrás a fő tartalomra


Mikor úgy érzed minden ellened dolgozik

Olyan élethelyzetben mikor a pozitív szemlélet csak egy szakaszon tart ki, akkor jönnek az igazi feladatok. A nehézségek felszínre hozzák a rejtett mintákat, félelmeket, elvárásokat. A rendszeres kudarcok akár munkahelyen, magánéletben, önmagunk elfogadásában megmutatják, hogy a helyzetek mögött nem született meg a MEGÉRTÉS. A vágyakban csalódhatunk, az élethelyzethez fűzött elvárásban. Mi az amit kívülről  akarsz behozni? elismerés? tisztelet? megbecsülés? Elgondolkodtál azon, hogy te saját magadnak mások visszajelzése nélkül mikor adtad meg ezeket az érzéseket? 
Hidd el a külvilág csak visszatükrözi a benned zajló folyamatokat. Megcsaltak? pedig te hűséges voltál a párodhoz....és magadhoz? Gondolj vissza arra, hogy számtalan esetben inkább az ő érdekeit tartottad szem előtt mint a sajátodét. Természetesen egy kapcsolatban kompromisszumokat kötünk, alkalmazkodunk EgyMáshoz, de az nem zárja ki a saját igényeinket.
A családi mintáinkból származó lenyomatok mindaddig aktívan részt vesznek életünk alakulásában ameddig nem születik meg bennünk a MEGÉRTÉS. Mert "akkor" az adott élethelyzetben szüleink is egy mintát követve reagáltak nem ellenünk tették, hanem a saját félelmeik vezérelték őket. Ítélet, és minősítés nélkül megfigyelni, és megérteni, hogy minden ami történik értem van, és nem ellenem!
Gondoltál már arra, hogy miért éppen Te vagy az utolsó  a saját életed fontossági sorrendjében? 
Ne feledd körülményeidben hiánytalanul pontosan azzal rendelkezel, amivel a lelkedben.
Barti Ildikó





Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

"Kezdetben apró dolgokért mondtam köszönetet.Aztán minél hálásabb lettem,annál nagyobb lett a jutalmam.Hát persze,hiszen minden,amire az ember összpontosít,növekedésnek indul.Ha a jóra koncentrálsz az életedben,azzal még több jót teremtesz.A hála a nagy szorzó."