Ugrás a fő tartalomra
Két egyszerű módszer a máj és a vese ápolására 🤗
Szembehunyással a máj és a vér ápolásáért
✍️A Huangdi belgyógyászati könyvben feljegyezték, hogy a szem élettani funkciója főleg a máj és a vér nedvesítésétől és ápolásától függ. A hagyományos kínai orvoslás szerint fekvéskor a vér a májnál gyűlik össze. A szem aktiválja a máj működését. Amikor behunyjuk a szemünket, amikor alszunk, a máj működni kezd, és tárolja a vért.
A hagyományos egészségmegőrzés hangsúlyozza, hogy a szembehunyás ápolja a vért.♥️Mind a déli pihenés, mind az esti alvás jó hatással van a máj és a vér táplálására.
Módszer:
Hunyja be a szemét, majd a két hüvelykujjával 24-szer masszírozzon a belső szemzugtól a másik szemzugig.
Lábujjhegyre állás a vese-Energia táplálásáért
A lábujjhegyre állás jó gyakorlat, javíthatja az alsó végtag vérkeringését, megelőzheti a visszérbetegséget és erősítheti a boka stabilitását, sőt növelheti a szívizom vérellátását, és előnyös a szív- és érrendszer egészségének megőrzéséhez is. Ha a lábujjhegyre állás során a csípőt is emeli, azzal megelőzheti az aranyeret is.
Módszer:
Többféle változata van a lábujjhegyre állásnak, de hasznos a sarkon folytatott séta is, amellyel gyakorlatoztathatja a lábizmokat, illetve kikotorhatja a sanyang meridiánt.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

"Kezdetben apró dolgokért mondtam köszönetet.Aztán minél hálásabb lettem,annál nagyobb lett a jutalmam.Hát persze,hiszen minden,amire az ember összpontosít,növekedésnek indul.Ha a jóra koncentrálsz az életedben,azzal még több jót teremtesz.A hála a nagy szorzó."