Ugrás a fő tartalomra

Jótékony hatású illat☯️
Modern kutatások szerint az orrunk több mint 50 ezer féle szagot képes megkülönböztetni. Ezek között az illatok között akadnak olyanok, amelyek jótékonyan hatnak az egészségünkre. A mai adásunkban hat ilyen természetes illatot mutatunk be önöknek.
🌿Menta: a fejfájás-csillapító és reakcióidő-javító illat
Egy új amerikai kutatás arra derített fényt, hogy a menta illata jelentősen javíthatja az ember reakcióidejét, memóriáját, döntési és ítélethozó képességét. Ezen kívül a menta képes még enyhíteni a stresszt, a szorongást és a fejfájást.
Amikor a fent említett tüneteket tapasztalja, dörzsöljön el egy csepp mentaolajat a karján, vagy egyszerűen rágcsáljon el egy mentás rágógumit. A felfrissítő illat elűzheti a rosszkedvét és megszabadíthatja a kellemetlenségektől.
🏵️Fahéj: az éberséget hozó illat
A fahéj egy hétköznapi fűszer, az illata azonban nagyon jó hatással van az egészségünkre. Amerikai kutatók arra a felfedezésre jutottak, hogy a fahéj illata ébren tarthatja az embert és javíthatja döntéshozatali képességét, ezért az autóvezetőknek különösen ajánlott. Ha sok időt tölt autóvezetéssel, tegyen egy fahéjas autóillatosítót a kocsijába.
🍏Banán és alma: a fogyást segítő illatok
Egy amerikai kutatásból az derült ki, hogy könnyebben leadhatjuk a felesleges kilókat, ha banánt vagy almát szagolgatunk étkezés előtt. E két gyümölcs illata képes csökkenteni az étvágyat, így kevesebb ételt is veszünk magunkhoz.
🌿Rozmaring: a memóriajavító illat
A rozmaring energiája semleges, altató, verejtékezést serkentő és fejfájást csillapító hatással rendelkezik. Intenzív illata stimulálhatja az idegrendszert, segíthet elűzni a letargiát, javíthatja a memóriát és enyhítheti a migrént.
💮Levendula és jázmin: az álomba ringató illatok
Egy angol kutatás szerint, aki levendula- vagy jázminillatú szobában alszik, annak általában 20%-kal jobb lesz az alvásminősége. Néhány csepp jázmin- vagy levendula-illóolaj a fürdővízben elűzheti az álmatlanságot.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

"Kezdetben apró dolgokért mondtam köszönetet.Aztán minél hálásabb lettem,annál nagyobb lett a jutalmam.Hát persze,hiszen minden,amire az ember összpontosít,növekedésnek indul.Ha a jóra koncentrálsz az életedben,azzal még több jót teremtesz.A hála a nagy szorzó."