Ugrás a fő tartalomra

" 13.000 év telt el azóta, ami alatt mi emberek folyamatosan kizsákmányoltuk az anyatermészetet. Most viszont kezdjük észrevenni, hogy a természet elpusztításával saját magunk alatt vágjuk a fát. Kezdünk ébredni, és már érezzük, hogy valamit tennünk, kell.
Itt az idő, hogy visszaemlékezzünk: mindent, amit a körülöttünk lévő világként tapasztalunk, energia épít fel. Az energiát a természeti elemek megnyilvánulásaként tudjuk érzékelni. A Föld, a Víz, a Tűz, a Fa, a Levegő-éter, a Fém, és a Prána alkotja világunkat, és minket is. Amint kint, úgy bent.
A Föld építi fizikai testünket, a Víz tölti ki sejtjeinket, áramlik bennünk vérként, nyirokként. A Tűz lobbantja lángra vágyainkat, és az emésztéshez is tűz kell. A Levegőt lélegezzük be, ez tölti meg tüdőnket, és látja el testünket oxigénnel, továbbá éterrel, ami az étertestünket alkotja (ez a fizikai testünk éteri mintája). A Fémek a test megfelelő működésének alapját képezik, hiányuk esetén a teljes rendszer működésében zavar keletkezik (pl: vashiány). Ez eddig könnyen belátható!
De hol van a Fa, a Kelták, és a keleti népek tanaiból ismert Fa elem? Hogyan jelenik meg az emberben? Aki járatos az emberi energiarendszer tanaiban, tudja, hogy az emberi aura tojás alakú, és a középvonalában egy úgynevezett központi csatorna fut végig. A fizikai testünk középvonalán elhelyezkedő csakrák közül a gerinc aljánál található csakrát gyökércsakrának, a fejünk tetején elhelyezkedő csakrát pedig koronacsakrának nevezzük. A központi energiacsatornánk pedig éppen a törzsünkön fut végig. Van tehát gyökerünk, törzsünk, és koronánk! Ez a bennünk élő Fa, - amit Lélekfának, Világfának is szoktak nevezni – tartja az energiarendszerünket.
A körülöttünk élő Fák gyökereikkel Földanya testébe nyújtóznak, felveszik a Földből a számukra szükséges táplálékot, és fizikai életerőt, valamint tartják a kapcsolatot Földanya szívével. Koronájukkal az Ég felé nyújtóznak, és felveszik a Nap, a Hold, a Csillagok által közvetített energiákat, az univerzális életenergiát: pránát, vagy chi-t. Továbbá tartják a kapcsolatot Galaxisunk (Tejút galaxis) szívével. A Földből, és az Égből felvett energiákat egyesítve létrehoznak maguk körül egy energiagömböt: a Szeretet terét, melyben a Földi, és az Égi szeretet egyesül!
Lemúria fénykorában mi emberek még létre tudtuk hozni ezt a Szeretet teret önmagunk, és mások számára, mára azonban már elfeledkeztünk minderről! Elfeledkeztünk a bennünk élő Fáról!
A környezetünkben élő Fák - annak ellenére, amit mi emberek az anyatermészet ellen elkövettünk, - vállalták, hogy továbbra is létrehozzák, és tartják nem csak önmaguk számára, hanem számunkra is a Szeretet terét! Tehát a Fák óriási szolgálatot tesznek értünk emberekért, mi pedig szívtelenül bánunk velük!
Emberek! Szeretet nélkül az élet hanyatlásnak indul, és helyét fokozatosan a pusztulás veszi át! Éppen itt az ideje, hogy visszaemlékezzünk erre, és elkezdjünk hálát adni a Fáknak, amiért még mindig végzik a szolgálatot, amit értünk elvállaltak! És értsük meg, hogy az ÉLET úgy tartható fenn, ha visszatér a szíveinkbe a szeretet!
Vállalnunk kell a felelősséget mindazért a pusztításért, amit tettünk, bocsánatot kérni azért, hogy elfordultunk a természeti törvényektől, elfordultunk az anyatermészettől, a természeti elemektől, és visszaéltünk az erőnkkel, a hatalmunkkal!
Köszönettel, és hálával tartozunk a Fáknak mindazért, amit értünk tesznek, és hogy emlékeztetnek minket arra, amit mi emberek az utunk során valahol elfelejtettünk!
És nem csak emlékeznünk kell, de újra kell tanulnunk létrehozni, és fenntartani a Szeretet terét!
És természetesen hálával tartozunk Földanyának, aki lehelővé teszi számunkra azt a csodát, amit ÉLETnek nevezünk! Itt az idő, hogy visszahívjuk a szíveinkbe a szeretetet, és visszahozzuk a Földre az életet"
Forrás ✍️Majer Tímea

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

"Kezdetben apró dolgokért mondtam köszönetet.Aztán minél hálásabb lettem,annál nagyobb lett a jutalmam.Hát persze,hiszen minden,amire az ember összpontosít,növekedésnek indul.Ha a jóra koncentrálsz az életedben,azzal még több jót teremtesz.A hála a nagy szorzó."