Ugrás a fő tartalomra

 

  Ha jobban meg szeretnéd érteni az érzéseidet, tedd fel magadnak azt a kérdést : mi zajlik most bennem?
A változások amelyek személyiségedben történnek, visszahat a közérzetedre. Az út ami elvezet a fogalmakon át a valódi tapasztalatokhoz "munkás", tétlenül várni meddő próbálkozás. Mégis az önismeret első felismerése arról szól, hogy a szavakon túl a saját bőrödön tapasztalj. 
             Eckhart Tolle azt tanácsolja, hogy "ha túlságosan felkavarnak az érzelmeid, és közbe meg tudod őrizni a tudatosságodat, akkor lépj hátra egy lépést tőlük, és kérdezd meg magadtól: " Mi zajlik most bennem?"
   Vannak élethelyzetek ahol kicsúszik a talaj a lábunk alól... ezek a traumák, vagy érzelmi konfliktusok megmutatják a gondolataidban a fékező, vagy a támogató erőket sok esetben azt is, hogy minden úgy van jól ahogy történik, ami természetesen az adott élethelyzetben nem tűnik kézenfekvőnek....sőt.
     Mégis az a tapasztalatom, ha tudod minden érted történik és nem ellened sokkal bölcsebben kerülsz ki egy szorongó hangulatból. Az érzelmi energia másodlagos energia, általában nem a valóságot mutatja , mert az eddigi tapasztalataid alapján van "átszűrve" mindaz ami egy adott pillanatban történik veled. Ezért az érzelmek nagy része egy "emlék" lenyomat, egy reakció adott történésre, mégis sokkal nagyobb hangsúlyt adunk e reakciónak mint kellene.
      Az elvonulás, a csend , mind olyan lehetőség számunkra ahol felemelkedhetünk a megértéshez, mely kulcs önmagunkhoz. 
Minden szituáció tanít, felismerni nem a szüntelen szenvedő szegény vagy, hanem a személője különböző történéseknek.
Kívánok támogató elszántságot önmagad legjobb megéléséhez
Szeretettel: Ildikó
A fotót magam készítettem .


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

"Kezdetben apró dolgokért mondtam köszönetet.Aztán minél hálásabb lettem,annál nagyobb lett a jutalmam.Hát persze,hiszen minden,amire az ember összpontosít,növekedésnek indul.Ha a jóra koncentrálsz az életedben,azzal még több jót teremtesz.A hála a nagy szorzó."