Ugrás a fő tartalomra

 

Felemelő érzés utazni, mikor eddig ismeretlen tapasztalatokkal gazdagszik az ember, évekig meritkezik az élményből. Most, hogy a "korlátok" egyre több türelmet kérnek tőlünk, szívesen emlékszem arra az évre ,mikor Krétán  voltunk.

 
Hihetetlen látvány, felemelő érzés fogadott ezen a helyen Santorini Görögország mese szigete. "Platón óta már sokan próbálták megkeresni az elveszett várost, így többek közt a mai, modern kor tudósai is kísérletet tettek rá. Több különböző helyet vizsgáltak, mint például az Azorigszigeteken és a Kanári szegeteken mégis azt tartják a legvalószínűbbnek, hogy a mai Santorini lehet az egykori Atlantisz maradványa. 
A mítoszok és mesék mögött mindig megbújik valamennyi történelmi igazság - lehet, hogy a valós történet ott van leírva tisztán, világosan, csak elfelejtettük helyesen értelmezni a legendákat, így többé már nem leszünk képesek megfejteni sem azokat. "Akárhogy is legyen, annyi bizonyos, hogy Santorini létezik, kék-fehérre festett falaival, lenyűgöző kilátásával, mesés strandjaival, pezsgő éjszakai életével, romantikus tavernáival, varázslatos naplementéjével és azzal a megfejthetetlen varázslattal, melyet talán Atlantisz hagyott rá örökül." 


     Emlékeimben olyan erőt hagyott mindez, hogy a mai napig" libabőrös" leszek, mikor visszatérek erre a helyre. Az elme csodás kalandokra hív bennünket, mert az agyaláson túl olyan élményekre képes, mely átszínezi a hangulatot, aztán azon túl a gondolat világban olyan légkört teremt, ahogy a lelkesedés felébred. Soraimmal e hatást szerettem volna megosztani veled, távol álljon tőlem a "páváskodás". Napjaim minden pillanatát áthatja az alázat, a valódi szolgálat és élem minden pillanatban az igaz mondatot" amit megosztasz az válik részeddé"
Fotót magam készítettem.
Kívánok maradandó élményeket számodra is, szeretettel: Ildikó 


#santorini #boldogság #öröm #thíran #égeitenger #kukládok



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

"Kezdetben apró dolgokért mondtam köszönetet.Aztán minél hálásabb lettem,annál nagyobb lett a jutalmam.Hát persze,hiszen minden,amire az ember összpontosít,növekedésnek indul.Ha a jóra koncentrálsz az életedben,azzal még több jót teremtesz.A hála a nagy szorzó."