Ugrás a fő tartalomra

 

Légzés a lélek hangja 

Pár egyszerű lépés, hogy jól érezd magad

1.       Az emberek gyakran hajlamossá válnak arra, hogy túlságosan felületesen vesznek levegőt, pedig a mély lélegzetvételeknek számos pozitív hatása van - nemcsak a tüdőnkre, de a lelkünkre is. A mély lélegzetvétel ugyanis lazító hatású. Feküdjünk le a hátunkra, tegyük a tenyerünket a hasunkra, közvetlenül a bordák alá. Csukjunk le a szemünket, és az orrunkon keresztül mélyen lélegezzünk be (5 számoláson keresztül). Igyekezzünk úgy lélegezni, hogy a kezünk is megemelkedjen. Tartsuk be a levegőt két másodpercen keresztül, majd újabb öt számoláson keresztül lassan fújjuk ki a levegőt a szánkon keresztül. 10 alkalommal ismételjük, naponta kétszer

A ricinusolajos pakolás serkenti a szervezetünk méregtelenítő folyamatait, és jót tesz a nyirokkeringésnek, emellett a mikroszkopikus gyulladásokat is csökkenti. Melegítsünk fel egy deci ricinusolajat, majd áztassunk bele egy-két kisebb méretű tiszta törülközőt vagy textilpelenkát. Alaposan csavarjuk ki, majd feküdjünk le a hátunkra, és az olajos kendőket terítsük a mellkasunkra.

Tegyünk ezekre műanyagfóliát, majd terítsük be a mellkast meleg takaróval. Legalább egy órán keresztül relaxáljunk ebben a pakolásban! Az olajos kendők eltávolítása után alaposan zuhanyozzunk le langyos vízzel. Hetente egy-két alkalommal alkalmazzuk a pakolást, legalább két hónapon keresztül

 

A gyógynövények is nagyon jó, méregtelenítő és salaktalanító, frissítő hatással vannak a tüdőnkre. Ilyen a tüdőfű. Pompás tölcsér alakú virágai kezdetben pirosak, majd kék színűre változnak, légzőszervi megbetegedésekre leveléből készítenek teát. Nyálkatartalma folytán a drog irritációcsökkentő hatású, és hagyományosan légúti megbetegedések kezelésére alkalmazzák.

Mit üzen a tüdő?

A légzés szimbolikus üzenete a kapcsolódás a környezettel, az életerő áramlása, a felszabadultság. Ha itt gondok vannak, akkor előfordulhatnak légzőszervi betegségek. A „nehezen kapok levegőt” érzése miatt elszigetelve érezheti magát a beteg. Ez párhuzamba állítható a „nem érdemlem meg” érzéssel: vagyis nekem nem jár a boldogság, a felszabadultság, az öröm és a szeretet, ezért megakadályozom, hogy hozzájuk juthassak. Ha nincs elég levegőm, akkor nincs megfelelő, kielégítő kapcsolatom például a párommal, a családtagjaimmal és azokkal, akiket szeretek.

Mi a megoldás?A hagyományos orvosi kezeléseken túl a teljes gyógyulás érdekében érdemes mélyebbre ásni, és megvizsgálni a beteg emberi kapcsolatait. Nem zárkózott-e be túlságosan az utóbbi időben? Mennyire nyitott a szerettei felé? Tud-e elég szeretetet adni, és cserébe érdemesnek találja-e magát arra, hogy kapjon is vissza belőle?

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

"Kezdetben apró dolgokért mondtam köszönetet.Aztán minél hálásabb lettem,annál nagyobb lett a jutalmam.Hát persze,hiszen minden,amire az ember összpontosít,növekedésnek indul.Ha a jóra koncentrálsz az életedben,azzal még több jót teremtesz.A hála a nagy szorzó."