Ugrás a fő tartalomra

 

Ebben a nehéz élethelyzetben amiben most vagyunk, ebben a morzsoló szenvedésben rájövünk, hogy csak fölfelé van kiút. Mikor a lelki megküzdési eszközök számtalan lehetőségei között "keresünk" nemcsak a technikákat, tanuljuk meg, hanem egy sokkal mélyebb tartalmat az ELFOGADÁST.
"Amikor olyan nemesült elfogadást csiszolunk ki magunkban, hogy felajánljuk a szenvedésünket az Istennek. Megtanulunk adni... Mindazt amit eddig összegyűjtöttünk, megtanultunk visszaadjuk a világnak." Sokszor nehéz megtalálni, mi az élet értelme, de szívűnk mélyén egyben mindannyian közös célra találunk az élet tisztelete, védelme, szeretete, szolgálata és továbbadása. Hiszen nemcsak génjeinkben adjuk tovább önmagunkat." Bagdi Emőke
"A szenvedésnek akkor van értelme, ha általa más ember leszel. " Viktor E. Frankl.
Ezernyi út áll előttünk, a cél közös. Megválni a magunkra vett szerepektől, személyiségünk labirintusain túl, a legsötétebb részeinkben is világosságot vinni. Mert könnyű otthon a kényelmes puha ágyban izgalmas regényeket olvasni kellemes melegben, illatos teát iszogatni, zenét hallgatni. De mikor a bőrödön érzed mindazt ami most zajlik, azt a nyomasztó helyzetet amiben most mindannyian benne vagyunk, lehet térdre rogysz úgy... igazán, hogy ez nem ugyanaz a terep!
Az erő összetart, a gyengeség széthúz...Szoktam mondani. A fogalmak mögött lásd a tartalmat, az információ, akkor lesz TUDÁS benned, mikor megtapasztald, és BÖLCSESSÉG mikor részeddé vált tetteidben!
HITeles leszel abban, amit megélsz, végigviszel, átadsz. Most ez zajlik minden szinten.
Szeretettel :
Barti Ildikó

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

"Kezdetben apró dolgokért mondtam köszönetet.Aztán minél hálásabb lettem,annál nagyobb lett a jutalmam.Hát persze,hiszen minden,amire az ember összpontosít,növekedésnek indul.Ha a jóra koncentrálsz az életedben,azzal még több jót teremtesz.A hála a nagy szorzó."