Ugrás a fő tartalomra

   
       "A jelen az egyetlen idő, amikor képesek vagyunk élni-tudni-érzékelni-tanulni-cselekedni-változni-gyógyulni." Jon Kabat-Zinn

    Mikor gyermekek voltunk, játékos kíváncsisággal fedeztük fel magunkat a környező világban, az idő forgatagában talán nem félve még az elmúlás árnyékától. 
    Talán pont ez az erő fakul a felnőtt ember kíváncsiságában, ahol a felelősség súlya alatt robotpilóta üzemmódban él. Érzések, gondolatok, érzelmek színes skálája hatására "bezár" a gyermeki kíváncsiság, így egyre több mindentől fél, ragaszkodva a múlthoz (hiszen a kellemes tapasztalatokat minél tovább át akarja élni ) saját gondolataiba, érzelmi kalitkájába zárja magát.
  Ha hiányzik az éberség elvesztünk valamit a folyamatból, a mélyebb rálátásokat az életünkre, hogy a másik embert másképp látva és megszeretni annak amivé válni fog. 
    Húsvéthoz közeledve elérkezett az idő a mélyebb megértéshez, hogy az ember rejtélyének megrázó erejét, a szívben belső harcként megszenvedjék. 
A Húsvét a felismerés ünnepe ébredjen szívedben az éber felismerés. Szeretettel: Ildikó

Introitusz

Ki nyitja meg a betett könyvet?
Ki szegi meg a töretlen időt?
Lapozza fel hajnaltól-hajnalig
emelve és ledöntve lapjait?

Pilinszky János




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

"Kezdetben apró dolgokért mondtam köszönetet.Aztán minél hálásabb lettem,annál nagyobb lett a jutalmam.Hát persze,hiszen minden,amire az ember összpontosít,növekedésnek indul.Ha a jóra koncentrálsz az életedben,azzal még több jót teremtesz.A hála a nagy szorzó."