Ugrás a fő tartalomra

 

        Egészségünk szempontjából elengedhetetlen a rugalmasság, a nézőpontváltás. A  fizikai közérzet mellett a mentális állapot az emberek életminőségét nagyban befolyásolja.  A változásra való nyitottság belső fegyelmet, önismeretet követel. Emberi természetünkből fakadóan hajlamosak vagyunk a kényelemre, a megszokott dolgokban való belehelyezkedésbe. Mégis azok az idők amit a pandémia mutat számunka, új nézőpontot kér. Sok esteben a makacsság, a félelem, a merev nézőpont olyan korlátokat épít az elme körül ahol a szív bezár. Sokkal szilárdabb elszántságot követel változtatni, másként ránézni, megtalálni a nehéz helyzetben az "aranyat"

     Mégis van kiút ebből az erőpróbáló helyzetből ami nem más mint a megértés. Megértés az irányban, hogy ami történik nem ellenem van , hanem értem, hogy változtassak.  Tudatos szemléletmód alapja tájékozottság, a megfontolt véleményalkotás. Mert véleménye természetesen mindenkinek van, mégis megfontolandó, hogy milyen körülmények közt nyilvánul meg. Sok esetben a rendezetlen elme képes olyan történeteket alkotni, ahol a következmény felelőségérzetét nem méri fel.

   Számtalan ősünk példát mutat élettörténetével számunkra, olyan ősvény ez mely a rengetegben lehetőséget mutathat. Talán pont ezt a szándékot tépázza meg a rohanó idő, a szürke hétköznapok, a megszokás ... megéri?

Kívánok végtelen elszántságot, kitartó erőt, egészséget minden szinten. Szeretettel Ildikó 




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

"Kezdetben apró dolgokért mondtam köszönetet.Aztán minél hálásabb lettem,annál nagyobb lett a jutalmam.Hát persze,hiszen minden,amire az ember összpontosít,növekedésnek indul.Ha a jóra koncentrálsz az életedben,azzal még több jót teremtesz.A hála a nagy szorzó."