Ugrás a fő tartalomra

Anyagból a fénybe

Részletek Szabó Judit könyvéből:

A tudattalan elkezdi a felszínre juttatni mindazokat a tartalmakat, amelyek eddig az anyagba zárták a lelket. Azokat az eseményeket, érzéseket, gondolatokat, amikkel nem tudunk megbirkózni vagy nem tudunk megfelelően megélni, automatikusan a tudattalanba szorítjuk. Ezek a tudattalan tartalmak befolyásolják cselekedeteinket, döntéseinket, azaz bizonyos fokig függünk tőlük. Ezért, amikor az ember elkezd szellemileg fejlődni, az mindig együtt jár a tudattalan tartalmak felszínre törésével, kioldódásával. Lelkünk ezt hétköznapi események formájában megélteti velünk. Többnyire valami számunkra kellemetlen dolgot élünk meg: veszteség, megaláztatás, kiszolgáltatottság.
Az anyagban élő, egójától vezérelt ember ilyenkor kizárólag a külvilágot okolja az általa elszenvedett bajokért, minden dühét, haragját a külvilágra önti. Aki így reagál, nem fog kijutni ebből a sűrű energiából.
Másfajta hozzáállással azonban megindulhat a szellemi fejlődés.
(...)
Az elszenvedett sérelmek hatására az ember elkezd keresni, kutatni, érzi, hogy valami módon ő is előidézője volt a dolgoknak. Még úgy érzi, a „véletlen” bármit megtehet vele, de kezdi sejteni, hogyha változtat viselkedésén, legközelebb nem kerül ilyen helyzetbe. Ezen a szinten az ember azon igyekszik, hogy élete elviselhetőbb, nyugodtabb legyen. Igyekszik megérteni önmagát, a világot, elkezd mintát keresni problémái megoldására.
(...)
Egyre több tudattalan tartalom kerül a felszínre, amit eddigi tudásunkkal nem tudunk megoldani, ezért kénytelenek vagyunk növekedni. Megjelenik az érzékenység. A folyamat kezd tudatosulni, az oldódás egyre erőteljesebbé válik. Ennek van testi, lelki és tudati szintje. Tudati szinten azt jelenti, hogy az ember egyre növekvő mértékben találja magát szembe nehéz helyzetekkel. Ilyenkor nem ritka az állás elvesztése, a válás, hirtelen betegség, jelentős családi vagy munkahelyi konfliktus. A fokozódó nehézségek még mélyebb önismeretre késztetik az embert. A nehéz helyzet olyan nehéz érzésekkel jár együtt, amelyeket már nem lehet egy két nap alatt kiheverni, többnyire hetek, hónapok kellenek hozzá. Ez a szakasz sok lelki kínnal jár és az érzelmi feszültség egy idő után akkora lesz, hogy az ember megoldás és segítség után néz. Ekkor elkezd komolyabb könyveket olvasni, tanfolyamokra, esetleg terápiára járni. Amikor már megoldott néhány nagyobb problémát, rájön, hogy innen csak előre van út. Ebből a tudatállapotból nem menne vissza 1-2 évvel korábbra. A „boldog tudatlanság” állapota visszahozhatatlanul elmúlt. Az ember ezen a szinten egyre jobban megnyílik a spirituális tanítások felé is.
(...)
Újabb és újabb problémák bukkannak fel és vannak olyanok is, melyek csak szakaszosan tudnak megoldódni, mivel a lélek egyszerre nem bírja el a nagy terhet!
Aki eljut erre a szintre, az egészséges táplálkozás és a különböző tisztítókúrák felé is megnyílik és igyekszik egyre tisztábban táplálkozni. Ezzel egyre több lerakódást old ki a testéből, egyre több érzelmi görcs oldódik fel. A test pedig egyre magasabb szinten kezd rezegni, ami fokozódó érzékenységben nyilvánul meg. Az ember érzékeny lesz kezdetben bizonyos élelmiszerekre, majd a bőre lesz érzékenyebb, szárazabb, az érzékszervek (szaglás, látás, hallás) is kifinomulnak. Egyre rosszabbul viseljük a kellemetlen szagokat, erős fényeket, durva beszédet, zajos forgalmat. Az érzékenység csak fokozódik, így az ember igyekszik átszervezni életét.
(...)
Mentális feszültség van bennünk, hiszen egónk azt üvölti: “Vészhelyzet! Az érzelmek fellázadtak és támadnak! A másik oldalról viszont érzelmeink követelik meg a figyelmet. Mély dilemma előtt állunk, nem tudjuk, hogy az eszünkre vagy az érzéseinkre hallgassunk.
...
Fontos tudnunk, hogy sorsunkat irányító isteni szellemünk pontosan tudja, hogy földi énünk mikor minek az elviselésére érett meg.
Pontosan akkora terhet kapunk, amit elbírunk. Ha ezt a síkot sikeresen zárjuk, elfogadjuk, hogy nemcsak mi vagyunk életünk irányítói, hanem egy felettes erő is.
(...)
Rájövünk, hogy könnyebben jutunk el a gyógyuláshoz, ha őszinték vagyunk magunkhoz. Megérezzük, hogy az őszinteség egyszerűvé teszi az életet. Hozzánk hasonló embereket keresünk, kerüljük a képmutatást és őszintétlenséget. Talán kevesebb barátunk lesz ezután, de a kevesebb új barát még több örömöt nyújt.Ebben a szakaszban senki nem szeret lenni. Akik eljutnak ide, és belekerülnek saját válságukba, hirtelen ráeszmélnek arra, mi folyik a világban és ettől nagyon elkeserednek. Tiszta lélekkel nagyon nehéz most itt élni, a tűrőképesség és önuralom fejlesztéséhez és a belső béke megőrzéséhez kiváló lehetőségeket kapunk nap mint nap a pusztító erőktől. Az ember naponta megtapasztaljuk a pusztító erők diadalát és elgondolkodik, végig tudja-e ezt csinálni, kibírja-e, megéri-e. Sokan válaszolnak nemmel, és elhagyják a bolygót. Aki viszont igennel válaszol, csak úgy tudja meghozni ezt a döntést, ha valóban kisebb lesz az egója és növekszik a hite. Isteni énünk dönt erről, nekünk csak annyi a feladatunk, hogy megérezzük üzenetét és vezetését.
(...)
A korábban megélt belső átalakulás meghozza első látható gyümölcsét. E nehéz szakaszt fokozatos kibontakozás követi. A lélek mélyén megváltozott néhány régi beidegződés, kioldódott egy-egy súlyos karma, katartikus erejű felismerések születtek. A lezajlott változások idővel a felszínen is megmutatkoznak. Folyamatos, de nem túl feltűnő átalakulások indulnak be, melyekért tudatosan semmit nem teszünk. Ezek a mély változások átalakítják emberi kapcsolatainkat, munkánkat, párkapcsolatunkat, egész életünket kb 1-1,5 év alatt. Korábban bizonyára aggódva szemléltük volna ezeket a változásokat, de most nyugalommal veszünk róluk tudomást. Az egó megélhet kisebb-nagyobb szorongásokat, mert fél, hogy ismét az lesz a sorsa, mint az előző szakaszban.
Minél alacsonyabb a tudat szintje, minél erősebb az egó, annál jobban ellenáll a változásnak. Amint emelkedik a tudat rezgése, a dolgok sokkal gyorsabban és intenzívebben folynak.

Forrás: Szabó Judit - Az anyagból a fénybe.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

"Kezdetben apró dolgokért mondtam köszönetet.Aztán minél hálásabb lettem,annál nagyobb lett a jutalmam.Hát persze,hiszen minden,amire az ember összpontosít,növekedésnek indul.Ha a jóra koncentrálsz az életedben,azzal még több jót teremtesz.A hála a nagy szorzó."