Ugrás a fő tartalomra

Sorsalakító


✍️“Aki sorsát maga kívánja irányítani, ismernie kell önmagát: lelkialkatát, ítélőképességét, tehetségét, hajlamait. Nem lehet ura sorsának az, ki önmagát nem ismeri.” (Tatiosz)

🌞Mikor megszületik benned az igény, hogy nyitottabbá, boldogabbá, magabiztosabbá szeretnél válni, akkor az  önfejlesztést lélekben éppúgy, mint testben felgyorsul. 
 🍀Rá fogsz jönni, hogy valójában mindent ami körülötted van Te teremtesz meg.
🌞A gondolataid, érzelmeid alakítják az eseményeket, az önmagadról alkotott képed határozza meg mire vagy képes - és azt, hogy mi akadályoz. 
A sok spirituális, világi tanítás mind azt mondja, hogy vannak a jó és rossz dolgok. Így éli az ember a mindennapokat is, bizony szeretné elkerülni a negatív élményeket és minél több pozitívat szeretne magának. Ez egy örökös körforgásban tart, amit Buddha úgy fogalmazott meg: szenvedés.
A szenvedésből való felébredés amikor felismered, hogy nincs jó és rossz: CSAK az ÉLET van, és Te ezt tapasztalod. Amikor megismered a benned rejlő erőket, mint pl kitartás, alázat ( nem megalázkodás) türelem, méltóság, akkor az önismeret lépcsőfokán feljebb léptél.
Kitartás nélkül ez az út csak kezdet, ha van kellő akarat benned minden élethelyzetben megtalálod a Tanítót.
Szeretettel kívánok hozzá, kellő bátorságot, erőt megértést!
Barti Ildikó 🍀🌞

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

"Kezdetben apró dolgokért mondtam köszönetet.Aztán minél hálásabb lettem,annál nagyobb lett a jutalmam.Hát persze,hiszen minden,amire az ember összpontosít,növekedésnek indul.Ha a jóra koncentrálsz az életedben,azzal még több jót teremtesz.A hála a nagy szorzó."